www.printguide.info
http://printguide.info/forum/

Форум или фейсбук
http://printguide.info/forum/viewtopic.php?f=14&t=13359
Страница 1 от 1

Автор:  Maznio [ 16 Юли 2018, 23:11 ]
Заглавие:  Форум или фейсбук

Здравейте колеги,
от месеци насам получавам сигнали от бивши и настоящи участници във форума, че е време да възстановим активности тук. Форумите са отдавнa отмираща платформа за споделяне и много "old fashion", но мисля, че те все още имат някои предимства що се отнася за споделя на професионална информация. Аудиторията на форума отдавна се премести в много активната фейсбук група на Printguide. Във форума обаче остана много информация, която и до ден днешен е полезна и решава не малко проблеми в печата и предпечата. Това е и едно от основните предимства на тази платформа. Ясно подредена информация, лесно достъпна и да не забравяме сравнително по-голямата анонимност на участниците. Ще се радвам ако отново подновим полезни, а и защо някои злободневни дискусии касаещи бранша.

Автор:  HACKO [ 17 Юли 2018, 16:29 ]
Заглавие:  Re: Форум или фейсбук

Аз не съм спирал да съм активен тук ;)

Автор:  keeper [ 22 Юли 2018, 11:22 ]
Заглавие:  Re: Форум или фейсбук

Основната причина за слабата активност е че форумът се използва главно за "измъкване" на информация и самореклама, а не за полезни дискусии каквато е и целта му. Аз лично съм потърпевш от това, а знате че имам история с този форум. В каквато и форма да продължи (форум или фейсбук) ефекта ще е същия. И на мен ми липсват социалните контакти които изграждахме тук, и бих дал мило и драго да се върне това време - но уви противниците на това са много, и силни. Наскоро четох че Ердоган арестувал купчина лидери и симпатизанти на опозицията защото са лайкнали карикатура на правителството във фейсбук - това чака и нас, нека не се заблуждаваме.

Желая успех на всички ентусиасти които ще положат усилия да възродят форума.

Автор:  Maznio [ 23 Юли 2018, 21:38 ]
Заглавие:  Re: Форум или фейсбук

Аз съм готов да дискутирам всякакви теми. Последните години много злободневни станаха теми като отношенията работодател-служител, цените на печатните и рекламните продукти, задлъжнялостта и мн. др. Форумът е подходящ да се дискутират тези теми заради анонимността.
Да не забравяме обаче споделянето на полезна информация, която всички знаете е способна да ви бъде полезна в работата. Ако решите, ще затворим някои секции, които наистина съдържат ценна информация за свободен достъп.

Автор:  sclera_bg [ 24 Юли 2018, 11:00 ]
Заглавие:  Re: Форум или фейсбук

Всекидневно влизам във форума.. ;) (напоследък поразредих де) , а Facebook нямам и не се предвижда да имам някога. Чудех се защо няма никаква активност - сега научавам за групата във фейсбук...

Автор:  Printman [ 24 Юли 2018, 14:27 ]
Заглавие:  Re: Форум или фейсбук

Технически погледнато е ясно ,трябва да остане и развива , примери за действащи такива са доста.Ако трябва да се помага с нещо, тука му е мястото.
Гледам постоянно има по 20-30 плешки ,но само се гледа и мълчи, а какво гледат - не знам,като няма нищо ново от месеци./изключение за господин Мaznio,ама той е кат последният мохикан/ Хора пишете и питайте,а не с телефоните след 22 часа :mrgreen: ,ама явно ни мързи.
Слагайте снимки,питайте защо става така, а не онака и мисля , че работата ще потегли отново.
Този форум е необходим!

Автор:  awitohol [ 31 Юли 2018, 14:15 ]
Заглавие:  Re: Форум или фейсбук

Ако го подредим малко и осъвременим (Пламен) мисля, че Форума е решението!

Автор:  Maznio [ 31 Юли 2018, 18:30 ]
Заглавие:  Re: Форум или фейсбук

Очаквам предложения. За съжаление платформата не можем на тоя етап да промени, че е малко по-сложно. Организация по категории, някоя нова функционалност или категория?

Автор:  HACKO [ 01 Авг 2018, 12:50 ]
Заглавие:  Re: Форум или фейсбук

Още преди последното реорганизиране по категории беше спаднала активността, а доста труд беше вложен.
Аз си оставам твърд привърженик на форума.
(в този му вид, но не съм против нововъведения и/или реорганизация - ще помагаме, ако трябва)

Автор:  sami [ 03 Авг 2018, 12:48 ]
Заглавие:  Re: Форум или фейсбук

И аз го отварям. ЗА възстановяването му.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/