ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.



Въпроси и отговори
Възможен ли е печат на бяло мастило върху черна хартия при използване на дигитална ...
Мога ли да импортвам EPS, създаден от Adobe Illustrator в CorelDRAW? Има ли някакво...
Могат ли да бъдат конвертирани шрифтове за платформа Macintosh като такива за PC?...
Статии
QuarkXpress срещу InDesign
Какво е 3D сканиране или дигитализация
Офсетовата печатна технология без овлажняване


Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Обръщане реда на страници в Акробат
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2012, 15:30 
Гърмян заек

Регистриран на: 15 Юли 2009, 10:49
Мнения: 82
Днес ми се наложи да обърна реда на страниците на едни пдф и открих следният брилянтен подход, работещ с професионалната версия на Акробата.

Отваря се Java конзолта чрез Ctrl+J и там се залепя следният ред:


for (i = this.numPages - 1; i >= 0; i--) this.movePage(i);


С натискането на Enter и нещата се случват.
Пример с колко малко код се свършва много полезна работа за секунди.

Конзолата с кода изглеждат ето така:


Прикачени файлове:
Java.jpg
Java.jpg [ 105.15 KiB | Прегледано 4158 пъти ]
Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие: Re: Обръщане реда на страници в Акробат
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2012, 14:05 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2005, 08:36
Мнения: 413
Местоположение: Под някоя печатарска машина - предимно Роланд
Супер елегантно!
Винаги съм бил привърженик на чистия код ...
Този JS ще се отаже доста по полезен отколкото очаквах.... първите му весии особенно в netscape бяха пълна скръб...

_________________
Speak PostScript ™ or Die! :)
or translate it to pdf and live!


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие: Re: Обръщане реда на страници в Акробат
МнениеПубликувано на: 04 Апр 2012, 09:12 
Старо куче - медалист

Регистриран на: 28 Май 2006, 09:46
Мнения: 3060
А каква е идеята на това обръщане? При печатането винаги можеш да включиш Reverse, в повечето програми за монтаж също има такива опции. Иначе евалата за метода!

_________________
https://www.facebook.com/thomasbg
http://www.picasaweb.com/thomasbg


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие: Re: Обръщане реда на страници в Акробат
МнениеПубликувано на: 04 Апр 2012, 11:14 
Гърмян заек

Регистриран на: 15 Юли 2009, 10:49
Мнения: 82
Причината за гаврата с пдф-а е каталог с две лица - българско и английско, чиито тела са завъртени на 180 градуса едно спрямо друго и се срещат в средата на каталога.
Заради шиенето едното от двете трябваше да върви на монтажите странирано отзад напред и обърнато на 180.
В Preps-а (5.2) единственото, което открих е опция да се коригира обърната номерация. Друго не успях, може и да има, пак ще проверя. Понеже беше много на зор работа обаче, с кода си реших проблема.


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие: Re: Обръщане реда на страници в Акробат
МнениеПубликувано на: 04 Апр 2012, 21:47 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2005, 08:36
Мнения: 413
Местоположение: Под някоя печатарска машина - предимно Роланд
мдааа и аз се забавлявах с подобни издания и наистина този код е много полезен ...
сега ако извадиш примери за манипулация на обекти направо да отворим раздел за скриптове във форума .... аз давам скрипт за номерация в Scribus :)

_________________
Speak PostScript ™ or Die! :)
or translate it to pdf and live!


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие: Re: Обръщане реда на страници в Акробат
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2012, 19:34 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 24 Сеп 2003, 18:37
Мнения: 839
blestant написа:
... аз давам скрипт за номерация в Scribus :)

Като го спомена - няма ли и други поклонници Scribus-a - не мога да разбера защо е толкова тромав - на Уин е невъзможно почти да се работи, в момента го "мъча" на Линукс с 16 GB RAM и пак е леко тромав... Извинете за офтопика :roll:


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие: Re: Обръщане реда на страници в Акробат
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2012, 09:23 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 22 Юни 2003, 16:40
Мнения: 8365
sami написа:
blestant написа:
... аз давам скрипт за номерация в Scribus :)

Като го спомена - няма ли и други поклонници Scribus-a - не мога да разбера защо е толкова тромав - на Уин е невъзможно почти да се работи, в момента го "мъча" на Линукс с 16 GB RAM и пак е леко тромав... Извинете за офтопика :roll:


За съжаление наистина е много тромав.


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие: Re: Обръщане реда на страници в Акробат
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2012, 09:24 
Гърмян заек

Регистриран на: 15 Юли 2009, 10:49
Мнения: 82
Друг фокус в ръкава нямам. Прохождащ съм още в скриптирането. Горното бисерче открих във форума на кирпича. И затова ми се струва, че е хубаво в нашия форум да има място, раздел или каквото решат модераторите, на което да има подобни благинки, достъпни за търсене.
Номерирането на страници го може и Акробата като добавяне на Header/Footer. Верно, малко е дървено, не можеш да разбереш точно къде ще падне номера, но си работи добре.

Междувременно попаднах на интересен сайт тъкмо за нещата, за които си говорим. За сега изпробвах Resize, но има и доста интересни безплатни скриптчета за пдф:

www.pdfscripting.com


Последна промяна Dimchev на 06 Апр 2012, 09:31, променена общо 1 път

Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие: Re: Обръщане реда на страници в Акробат
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2012, 09:25 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 22 Юни 2003, 16:40
Мнения: 8365
blestant написа:
направо да отворим раздел за скриптове във форума ....


И това би било наистина ценно във форума за разлика от купищата нови софтуери, които ни заливат, особено от корел и кирпича.


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие: Re: Обръщане реда на страници в Акробат
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2012, 08:53 
Срамежлив

Регистриран на: 24 Сеп 2004, 19:57
Мнения: 46
Това е много полезно нещо, току що се възползвах.
Dimchev много благодаря и за изчерпателното обяснение. :)


Върнете се в началото
Offline   
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Facebook 2011 By Damien Keitel Theme created StylerBB.net & kodeki
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов