ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Етикет-гривна е последната иновация на Coca-Cola

Етикет-гривна е последната иновация на Coca-Cola

Вторник, 5 Декември 2017 ( прочетена 397 пъти)


Техническият екип на Coca-Cola, стоящ зад кампаниите Share-a-Coke и Bow Label пусна на пазара иновация, която позволява на посетителите на фестивали да превърнат етикета в гривна.

Етикет-гривна Coca-Cola

 

Най-новата в поредицата от иновации на Coca-Cola е насочена към музикалните фенове в Румъния, които могат да използват етикетите като входни билети за някои от водещите концерти в страната. Coca-Cola Румъния и McCann Букурещ разработиха свалящи се Coca-Cola етикети, които имат двойна роля – етикет и гривна за вход на музикални фестивали за някои от основните музикални събития в страната, включително фестивала "Untold" в Трансилвания. Феновете сканират промоционалния баркод на етикета с приложение за смартфони, за да видят дали тяхната бутилката има валиден билет. Многоцветните гривни имат и последващ живот, следвайки тенденцията сред румънските тийнейджъри, да събират фестивалните гривни като модерни сувенири.

 

Етикет-гривна Coca-ColaCoca-Cola Румъния, водена от Iuliana Nedelcu, старши мениджър на марката My Coke Румъния и Молдова, и Daria Gonta, бранд мениджър, са излезли с идеята да превърнат бутилките на Coca-Cola в "билети за летни изживявания". Идеята е била представена в практическа форма от мениджъра иновации в Coca-Cola Gregory Bentley, работещ в тясно сътрудничество с инженерите от Coca-Cola Румъния. Bentley преди това е бил движещ фактор за редица иновации на марката Coca-Cola, в това число "Share-a-Coke" и "Bow Label".
Bentley обяснява, че екипът за разработка на опаковки в Coca-Cola, от няколко години обмисля идеята за етикет-гривна, но проектът е набрал скорост, когато Marco Beggiora, мениджър опаковки Coca-Cola Централна и Източна Европа, е поискал подкрепа за фестивалните промоции в Румъния. "Първоначално идеята беше за включване на текстилна гривна в етикета, но това се оказа твърде времеемко, скъпо и сложно за изработка", казва Bentley. "Така започнахме да разработваме гривната, изработена от нашия етикет и термостопяемо лепило. Това решение сега изглежда като нещо обичайно, но трябва да разберете, че нищо подобно не е било правено преди и трябваше да проучим много алтернативи, преди да вземем решение за най-осъществимото.“

Обвивният етикет е отпечатан двустранно в три цвята, като е оставено място за цифрово отпечатан баркод върху бяла подложка на вътрешната страна на етикета. Етикетите са отпечатани на 1,2 m широка машина за дълбок печат, след това са нарязани до 330 mm ролки за цифров печат с HP Indigo WS6800.

Важен аспект на проекта е бил неговият елемент за сигурност. Тъй като всеки печеливш етикет е много ценен, хората е трябвало да бъдат възпрепятствани да махат етикетите още в магазина и да ги сканират, за да видят дали са спечелили. Потребителят не може да участва в надпреварата без да въведе цифрово отпечатан код, скрит в капачката. Също така важно е, че след като гривната бъде свалена от бутилката, цялата юридическа информация върху етикета все още може да бъде прочетена.

Източник: www.labelsandlabeling.com
Текста написа: Пламен Давидовprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на лазер
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД

Помощник печатар офсетов печат на листов...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама