ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нова AccurioJet KM-1 в немска печатница

Нова AccurioJet KM-1 в немска печатница

Сряда, 3 Май 2017 ( прочетена 504 пъти)


Konica Minolta потвърдиха, че немската PLS Print Logistic Services GmbH е най-новият търговски клиент, избрал UV листовата дигитална мастиленоструйна производствена машина с формат В2 - AccurioJet KM-1.

Mark Hinder AccurioJet KM-1

 

Печатницата е дъщерно дружество на американската онлайн печатна услуга OvernightPrints, имаща 400 служители по света, от които 70 в Европа. Същата бе обявена като първи бета тестър на AccurioJet KM-1 преди година, а придобиването доказва огромните бизнес възможности на новата система от Коника Минолта.

OvernightPrints чрез своите европейски онлайн магазини, част от които е и PLS, си поставя за цел да предлага бързо и надеждно цялостно обслужване за печат на богата гама от продукти. През последните две години има двуцифрен годишен ръст и чрез AccurioJet KM-1 смята да наложи нови услуги и продукти на европейския пазар.

В миналото PLS са разчитали, както на офсетова технология, така и на Konica Minolta bizhub цифрови машини. Средните тиражи за компанията се равняват на 160 листа, което прави офсетовия печат непрактичен с макалатурите, които варират от 70 до 150 листа на задача. Трите основни предимства на AccurioJet KM-1, които посочват от PLS са:

  • Технологични подобрения в ефективността на работния поток и работата с хартия
  • Използването на UV мастила позволява бързата и лесна изработка на продукцията, като довършителните процеси са с високо офсетово качество, без необходимост от предварителна обработка на медиите.
  • Предимствата в производствените възможности на Коника Минолта пред конкурентните решения, поради експертния им опит в дизайна на мастиленоструйни глави и вградени контролери за проследяване на качеството

Ето как Arndt Eschenlohr от PLS Print Logistic Services GmbH, коментира новата придобивка на компанията: „До сега не съм срещал подобна технология. Със сигурност е по-добра от офсетовия печат особено с това, че загубите се свеждат до минимум. AccurioJet KM-1 ни дава възможност да навлезем на нови пазари, като например опаковките, за които сме уверени, че ще бъдат основна причина за ръст в дигиталния печат.”

Mark Hinder, директор на отдел „Развитие на пазара” в Konica Minolta Business Solutions Europe, също коментира сделката по следния начин: „PLS има високи изисквания, което ги превръща в точния клиент, който ще извлече максимума от AccurioJet KM-1. След като постигнахме офсетово качество, сега нашият фокус е върху тестването на пластмасови субстрати и опаковъчни материали. По този начин ще спомогнем за развитието на бизнеса на PLS. AccurioJet KM-1 е изключително гъвкава и адаптивна платформа, насочена към иновативни клиенти, търсещи разширение на възможностите си. Чрез нея успешно се преодолява разликата между тонерните и офсетови технологии.”

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: Прес съобщение на Konica Minoltaprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител в печатница
гр. София
фирма Прес Продукт Лайн ООД

Опечатор на машини за обработка на харти...
гр. Костинброд
фирма Поликарт ООД

Печатар на офсетова машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама