ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Плъгинът WordsFlow позволява работа на InDesign с Word и Excel документи

Плъгинът WordsFlow позволява работа на InDesign с Word и Excel документи

Неделя, 31 Януари 2016 ( прочетена 998 пъти)


Представете си, че имате възможност за промяна в реално време на вградените в InDesign текстови документи от Microsoft Word или таблиците от Excel. Колко хубаво би било ако всички нанесени корекции се обновяват само с едно натискане на бутона на мишката. Това е възможно с плъгина WordsFlow за InDesign.

WordsFlowWordsFlow

Вграждането в InDesign на двата типа документи става бързо и лесно чрез използването на менюто за поставяне на външни файлове. Интересното е, че в по-професионалната версия се дава възможност за двупосочна свързаност между документите и по този начин може да изпращате подготвения в InDesign файл за повторни корекции към Word. Същата версия позволява работа и с електронни таблици в Excel, като за момента не се поддържа двупосочен път на работа, както с Word. 

 

WordsFlow


Всички знаем какви са най-големите главоболия за работа с текстови и таблични документи. Изпратени веднъж и вече форматирани, и подготвени за печат, много често се случва да бъде получена нова версия с нанесени корекции. Всичко това води до ново форматиране, подравняване и вместване в полетата за печат. Всеки път се надяваме това да бъде последната получена корекция, но преди появата на този плъгин всичко това водеше до загуба на време и безценни ресурси. Всъщност WordsFlow следи за промяната в използваните връзки, така както InDesign дава информация за промени в използвани външни графични файлове, вградени в докумена. Приложението не просто заменя съществуващите данни, но благодарение на сложен алгоритъм успява да открие и конфликти между старото и новото съдържание. Всичко това е много удобно, тъй като никой не напуска зоната си на комфорт – авторите използват Word, a целият процес по дизайн се обединява в InDesign, поради което плъгинът е много подходящ за издателства и големи компании, публикуващи различни доклади и отчети.

 

WordsFlowМоже да тествате WordsFlow безплатно и напълно функционално за 15 дни (emsoftware.com/products/wordsflow). Самият плъгин се поддържа от всички версии на InDesign след CS5. Цената му варира от 200 до 300$ за нов лиценз или между 100 и 150$ при ъпгрейд.

Източник: emsoftware.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на ламинираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД

книговезка
гр. София
фирма Printing house Ltd.

Помощник печатар офсетов печат на листов...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама