ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Стартира нова услуга, за наемане, закупуване и безплатно тестване на шрифтове

Стартира нова услуга, за наемане, закупуване и безплатно тестване на шрифтове

Петък, 5 Юни 2015 ( прочетена 1645 пъти)


С услугата Fontstand може да тествате безплатно, наемате за месец или придобивате шрифтове след 12 месечен тестов период.

Страхотната новина е, че разглеждането на изчертаванията е много лесно, а в същото време цените са примамливи.

наемане, закупуване и безплатно тестване на шрифтове


Както всички знаем придобиването на даден шрифт е скъпо и трудоемко. Месечните абонаментни планове са новост в софтуерния бранш и създателите на шрифтове не остават по-назад. Вече съществува инструментът Adobe Typekit, който дава достъп чрез абонамент до шрифтове, но те могат да бъдат използвани само в софтуерните продукти на Adobe.

Приложението Fondstand към момента се предлага единствено за OSX операционни системи. Това което може да правите с него е тестване на над 1000 шрифта във всеки един софтуер в рамките на един час. Това е особено полезно, тъй като може да прецените дали избраният шрифт ще съвпадне точно с очакванията, преди да бъде закупен или нает. Наемането е добра възможност, тъй като позволява използването на даден шрифт в рамките на един месец. Така в случай, че той ви е необходим само за един проект, то вече има решение. В допълнение може да бъде наемано само едно изчертание от дадено семейство шрифтове, като за това ще получите още по-ниска цена.

 

наемане, закупуване и безплатно тестване на шрифтовеЛицензът за шрифтовете позволява използването им, както за издателска, така и за полиграфическа дейност, независимо дали става въпрос за лично или професионално ползване. Най-важното е, че ако наемете един шрифт за 12 месеца, то той автоматично става ваш завинаги. Още нещо, което може да правите е споделянето на шрифта с други членове на вашия екип, които ще ползват допълнителна отстъпка от цената при наемане.

Важно е да се отбележи, че шрифтовете от Fontstand не са лицензирани за използване в проекти за уебдизайн и за тази цел ще трябва да се свържете директно с авторите им. Колкото до цените – те са под 10$ на шрифт за месечен абонамент, което определено си струва. Появата и на други подобни услуги, както и разширяването за различни операционни системи определено ще направи работата с шрифтове много по-достъпна и лесна.

Източник: fontstand.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт за обслужване на клиенти
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор за офсетова ролна печатна машин...
гр. Варна
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама