ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet ТЕСТ: Колко добре различавате цветове?

ТЕСТ: Колко добре различавате цветове?

Събота, 20 Ноември 2010 ( прочетена 3515 пъти)


Случвало ли ви се е да виждате разлика в цветовия тон, която никой друг не вижда? Или вие не забелязвате разлики, които други улавят? Това е така, защото всеки от нас има различно ниво на чувствителност към разликите в цветовете.

Известен факт е, че жените „виждат” по-добре цветовете от мъжете. Една на 255 жени страда от нарушено цветоусещане, докато при мъжете съотношението е един от 12.

В сферата на полиграфията способността за различаване на цветовете е твърде необходима. В сайта си X-rite, които са лидер и най-голям производител на техника за измерване на цвета, са предложили онлайн тест, с който можете да определите, колко добре различавате цветовете и техните нюанси.

Тестът е базиран на известият тест Farnsworth-Munsell 100 Hue Test, който се използва от над 60 години в цял свят.

За да получите точни резултати на теста, трябва да го направите на калибриран монитор. След като приключите, ще получите резутат от 0 до 100. Колкото по-малко точки имате, толкова е по-добро вашето цветоусещане. Ще видите и диаграма на цветовия спектър, както и точно в кои области по-трудно различавате нюансите.

ТЕСТ: Колко добре различавате цветове?

Тези, които са направили теста, могат да напишат резултатите си във форума на Print Guide и да го сравнят с други колеги. Добавете модела на монитора си, както и настройките.

Линк към теста.

Линк към темата във форума.

Текста написа: Иван Иванов

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона "Поискай оферта".

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Artwork and Prepress Specialist (packagi...
гр. Пловдив
фирма КТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЕАД

Търговски представител на дигитален тран...
гр. София
фирма Techno Pro Ltd.

Общ работник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама