ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet InkZone Move вече и за дигиталния и флексо печата

InkZone Move вече и за дигиталния и флексо печата

Вторник, 17 Март 2009 ( прочетена 1517 пъти)


Популярната разработка за измерване на цветовете при офсетовия печат, вече е адаптирана и във формат за използване и при дигиталния и флексо печата.

Системата InkZone Move Digital & Flexo (IZM Digital & Flexo) ще бъде представена за първи път на предстоящото изложение Grafitalia, което ще се проведе между 24 и 28 март в Италия. От наличната информация към момента става ясно, че системата ще бъде базирана на устройството Eye-One на компанията X-Rite. Според разработчиците IZM Digital & Flexo ще може да работи както в ръчен, така и в автоматичен режим. Веднъж направени, замерванията се визуализират като цифрови стойности, благодарение на софтуерът за управление включен в пакета. В последствие, така направеното замерване може да бъде съпоставено с предварително дефиниран интервал от желани стойности, който може да бъде определян в зависимост конкретните изисквания на всеки проект.

Разработчиците обещават, че IZM Digital & Flexo ще се справя на много добро ниво и при автоматичен режим на работа благодарение на Eye-One и DC 2/4/8, който ще се предлага опционно. И докато Eye-One ще се грижи за фактическото замерване на цветовете, при автоматичния режим на работа DC 2/4/8 ще способства за автоматичното му придвижване по хоризонтала и вертикала.

За всеки замерен цвят, оператора ще може да оценява плътността както на растерните, така и на щриховите елементи от него, благодарение на което ще има постоянен контрол върху светлосенките и полутоновете. В допълнение ще има възможност да бъде следено и за баланса на сивото, което на практика дава възможност за контрол в баланса между четирите основни цвята при печат С, М, У и К. Всички замерени стойности ще се представят в отделна таблица като Delta E отклонения, а софтуера за управление ще показва дали попадат в предварително дефинирания интервал от желани стойности и при необходимост ще могат своевременно да бъдат взети нужните мерки за корекция.

IZM Digital & Flexo е единствената по рода си система на пазара, която благодарение на едно единствено сканиращо устройство (Eye-One) може да предложи както ръчен така и автоматичен режим на работа. Използването на IZM Digital & Flexo би помогнало за постигане на повтаряемост и постоянство на цветовете базирано на метрични данни и цифрови стойности, а не на субективни възприятия.

Повече информация можете да намерите на: digiinfo.com

Източник: printingtalk.com


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на щанцоваща машина (щанцьор)
гр. София
фирма ДотБрейн

Опечатор на машини за обработка на харти...
гр. Костинброд
фирма Поликарт ООД

Мениджър продажби
гр. София
фирма АРД ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама