ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet PDF Creator – универсален драйвер за принтиране или нещо повече...

PDF Creator – универсален драйвер за принтиране или нещо повече...

Събота, 14 Март 2009 ( прочетена 4248 пъти)


Приложението разполага с много богат набор от опции за настройка.

Форматът pdf в последните години се превърна в нещо като производствен стандарт. Не мисля да се спирам в детайли на предимствата, които притежава, но едни от най-отличимите са неговата универсалност, лекота и платформена независимост. Съвсем не е случаен факта, че се използва от милиони потребители по света, предпочита се и от множество издателства, експонаторни студиа и печатници. Съвсем резонно се появиха и множество приложения за преглед, създаване и редактиране на файлове записани в pdf формат. Често се случва, мои приятели и познати да ме помолят, да им препоръчам приложение за създаване на pdf файлове от различни приложения. От известно време ползвам такова, на всички компютри, на които работя и винаги съм оставал доволен от бързата и стабилната му работа. Приложението, за което става въпрос е PDF Creator.Едно от нещата, които ми харесаха в него е това, че може да бъде използвано и разпространявано напълно безплатно, както за лични така и за комерсиални цели. Ако трябва да съм още по изчерпателен  PDF Creator се разпространява под AFPL лиценз, повече за който можете да прочетете тук: www.pdfforge.org/book. След като бъде инсталиран PDF Creator предлага множество опции, посредством които можем да го настроим да работи точно по начин, по които ние бихме желали. Това прави употребата и приложението му доста гъвкави.

С PDF Creator можем да създаваме pdf документи от всяко приложение, което поддържа функцията print. Но това далеч не е всичко. Можем по желание вместо pdf да създадем документ в един от следните формати: png, jpeg, bmp, pcx, tiff, ps, eps, txt, psd, pcl или raw. За всеки един от изброените формати, можем да зададем настройките, които бихме желали да притежава крайният файл. Разбира се, настройките не са толкова подробни, колкото в Adobe Acrobat например, но според мен са напълно достатъчни. При запис на файл в jpeg формат например, можем да определяме резолюцията, дълбочината на цветовете в битове и качеството. Естествено настройките за получаване на изхода на pdf файл са най-богати. Тук присъстват опции като версия на pdf (до 1.5 включително), резолюция, вид и ниво на компресия на илюстрациите като можем да задаваме и цифрови стойности до които бихме желали да бъдат компресирани, дали шрифтовете да се вграждат във файла, какво да бъде цветовото пространство и дали да бъдат запазени полутоновата информация и овърпринт настройките.

Както може би вече сте разбрали, тази малка програмка разполага с достатъчно добри възможности да генерира файл, подходящ дори за офсетов печат, от всяко едно приложение, което поддържа функцията print. При това напълно безплатно дори и при използването му за комерсиални цели. На мен повече от година PDF Creator ми е в категорията силно препоръчвани програми. Ползвам я ежедневно, на повече от три компютъра и съм изключително доволен. В случай, че съм успял да насоча интереса ви към нея, можете да е намерите на сайта на разработчиците и: www.pdfforge.org/products/pdfcreator


Пламен Димитров


print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Опечатор на машини за обработка на харти...
гр. Костинброд
фирма Поликарт ООД

Печатар на офсетова машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на щанцоваща машина (щанцьор)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама