ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Roland DG представи първия си 3D принтер

Roland DG представи първия си 3D принтер

Събота, 6 Септември 2014 ( прочетена 1633 пъти)


Roland DG пусна на пазара първия си 3D принтер - ARM-10 и новата 3D машина за създаване на прототипи и производство чрез фрезоване SRM-20.

3d принтерНовите серии машини monoFab стартираха в Европа на 4 септември на изложението 3D Printshow, което се провежда в Лондон до събота (6 септември). ARM-10 ще струва 3999 паунда, а SRM-20 ще се предлага за 2799 паунда.

"Ние сме едни от пионерите в концепцията за 3D производство още от 1986 година и оттогава я разработваме, но винаги сме признавали, че дизайнерите на продукти се нуждаят от комбинация от технологии и умения, за да произвеждат необходимите им макети, прототипи и модели", казва Peter Kettle, мениджър пазарна стратегия в Roland DG. "Бяхме в очакване на точката, в която технологията е достатъчно добра и достатъчно достъпна, за да представим 3D принтер. В Roland DG винаги сме добавяли технологии, но едва сега наистина се чувстваме удобно с технологията и с това, което можем да предложим."

Принтерът ARM-10 може да се използва за бърза проверка на дизайна в началния етап на създаване на прототипи и разработка на модели със сложна форма. Той включва процес на стерео-литография с прожекционна UV-LED система и изгражда моделите чрез последователно втвърдяване на слоеве използвайки течна смола. На една и съща работна площ могат да се произвеждат едновременно множество предмети, което може да намали времето за моделиране, в сравнение с методите, които използват лазерна експонация в специфични области. Принтерът предлага обем на изграждане от 130 x 70 x 70 mm и печата с XY резолюция от 0,2 mm и резолюция на Z оста от 0,01 mm. Той може да печата 10 mm / час, използвайки UV LED.

настолна фрезаНастолната SRM-20 включва редица възможности за бързо създаване на прототипи чрез фрезоване. Машината може да се използва за създаването на точни и гладки завършени повърхности и има нов фрезоващ шпиндел, патронник и подобрен хардуер и фърмуер при електронното управление.

"При създаването на прототипи чрез фрезоване започвате със солиден блок и премахвате ненужния материал. Това на практика означава фрезоване, което е контролирана версия на гравирането. Хората предимно използват фрезоване, когато се нуждаят от функционално тестване с някои механични толеранси за концептуални модели", казва Kettle.

Машината може да фрезова различни материали използвани за прототипи, включително картон за моделиране, акрил, акрилонитрил-бутадиен-стирен(ABS), дърво и восък за моделиране, което дава възможност да се проверява теглото и усещането за моделите, като се използват същите материални характеристики като на крайния продукт.

Двете устройства могат да бъдат използвани от компании в областта на приложния дизайн и създаването на прототипи, за образователни цели в училищата, от инженери и в сферата на здравеопазването за зъбни протези и други медицински приложения.

Източник: www.rolanddg.co.uk и www.printweek.com
Преведе: Мария Шабанска
 
 print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор - Лепачна Машина
гр. София
фирма Нови Глобал България

Artwork and Prepress Specialist (packagi...
гр. Пловдив
фирма КТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЕАД

Оператор на щанцоваща машина (щанцьор)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама