ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Avery Dennison придобива Mactac Eвропа

Avery Dennison придобива Mactac Eвропа

Вторник, 3 Май 2016 ( прочетена 911 пъти)


Avery Dennison обяви окончателното споразумение за придобиването на европейския бизнес на Mactac от Platinum Equity, частен инвестиционен посредник, базиран в Калифорния, за покупната цена от 200 милиона евро, включително и дълговете.

С приходи от 147 милиона евро в края на 2015 година и около 470 служители, Mactac е водещ производител на висококачествени чувствителни на натиск материали, обслужващи няколко сегмента, включващи графичните изкуства, специални етикети и индустриални ленти. Основните продуктови линии на Mactac допълват съществуващото портфолио на Avery Dennison.

"Придобиването на Mactac Европа засилва конкурентоспособността ни в графичната сфера, където претърпяхме над средния растеж през последните няколко години," каза Dean Scarborough, председател и главен изпълнителен директор на Avery Dennison. "Известни с високото качество на продуктите и изключителното обслужване, Mactac допълва нашия съществуващ бизнес със силна марка и лоялни клиенти, разширява предлаганите продукти, възможностите и дистрибуторската мрежа."

С производствено съоръжение в Soignies, Белгия, заедно с търговски офиси и складове в Европа и Азия, бизнесът на Mactac разширява глобалния отпечатък на Avery Dennison и осигурява необходимия капацитет за подкрепа на растежа им. Чрез продажбите за износ, Mactac Европа също обслужва клиенти в Южна Америка, Азия, Близкия Изток и Северна Африка. Сделката изключва дейността на Mactac в САЩ, Канада и Мексико и износа им в Северна Америка. Очаква се, придобиването да не окаже съществено влияние върху печалбата на акция през 2016 и да се увеличат с около десет цента през 2017. Avery Dennison ще запази марката Mactac за филмовите продукти, като се основава на съществуващите й силни взаимоотношения с клиентите.

"Много сме доволни, от това, което е осъществил екипът на Mactac и вярваме, че комбинацията от талантливи служителите на двете компании ще създаде по-силен европейски отбор с разширени способности и възможности за растеж", каза Mitch Butier, президент и главен оперативен директор на Avery Dennison. "Планираме да продължим работата на производственото съоръжение на Mactac в Soignies, Белгия и да направим него и неговите служители основен двигател на бъдещите иновации и растеж на Avery Dennison в Европа."

Avery Dennison ще финансира придобиването със съществуващи парични и кредитни средства. Придобиването се очаква да приключи в рамките на три месеца, при спазване на обичайните условия и одобрения.

Източник:www.printingnews.com

Текста написа: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД

Оператор на лазер
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама