ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Девет нови ISO стандарта за полиграфическата индустрия

Девет нови ISO стандарта за полиграфическата индустрия

Вторник, 7 Март 2017 ( прочетена 896 пъти)


Асоциацията на доставчиците на печатни и издателски технологии NPES публикува нови девет международни ISO стандарта, разработени за полиграфическата индустрия.

Девет нови ISO стандарта за полиграфическата индустрия

 

В тях се включват следните нововъведения:

 

ISO 5776:2016 – Стандартизира символи за използване при работа с текст, подлежащ на корекции и редакция, независимо дали става въпрос за ръкописен, машинописен текст или отпечатано копие.
ISO 12641-1:2016 – В него се определят входните настройки за калибриране на различни типове скенери и субстрати, от които се извършва сканирането.
ISO 12647-7:2016 – Отговаря за контрола на процесите при работа с цветни полутонове. Освен това определя изискванията към системите за изработка на дигитални цветни проби, имащи за цел да симулират състоянието на печата. Стандартът съдържа и препоръки за подходящите методи за изпитване.
ISO/TS 15311-1:2016 - Посочва изискванията към печатните материали за търговско и промишлено производство. В него са дефинирани печатните показатели, методите за измерване и изискванията към медиите за печат в зависимост от класа на печатния продукт.
ISO 16762:2016 – Определя изискванията за съхранение, складиране и трансфер на печатната продукция от момента на отпечатване до довършителните процеси.
ISO 16763:2016 – Стандартизира изискванията за качество и допустими отклонения на продукти и междинни компоненти при подвързване. Прилага се основно за продукти, като например: книги, списания, каталози и брошури.
ISO 17972-2:2016 – Дефинира формата (CxF/X-2) за обмен на данни и контрол на процесите при сканиране, както и свързването с метаданни, необходимо за правилното им тълкуване.
ISO 18620:2016 – Задава прост за използване и същевременно мащабируем формат за обмен на настройки за цветови криви между приложения за управление на цвета (и не само), калибратори и RIP системи.
ISO 19445:2016 – Задава набор от XMP метаданни с цел определяне на статуса на изображения и документи, използвани в работния процес.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.npes.orgprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Технолог офсетов печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар офсетов печат на листов...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама