ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Експертите прогнозират успешна промяна на хартиената индустрия

Експертите прогнозират успешна промяна на хартиената индустрия

Сряда, 26 Март 2014 ( прочетена 1467 пъти)
печеливша реконструкция на хартиената индустрия

 

Спадът в търсенето на хартия за печат, заедно с обещаващото бъдеще за нови продукти, щадящи климата, са движещите сили за реконструкцията на хартиената промишленост.

Докладът „Innventia Global Outlook Papermaking Towards the Future” представя най-важните тенденции и движещите сили за бъдещето на индустрията.

"През 2030, модерните биорафинерии ще са станали силно печеливши и ще представляват ядрото на много компании. С течение на времето ще се развие организирана бизнес структура, в която компании, които продават био базирани енергии, материали, химикали, както и потребителски продукти, ще работят заедно, за да движат био бизнеса. "Био базираната икономика" най-после е реалност. В наши дни, пластмасите, химикалите и текстилът на биологична основа представляват почти 50% от техните съответни пазарни дялове, а материалите на основата на влакна се използват за широк спектър от приложения. В допълнение, с изчерпването на петролните запаси, традиционните доставчици на пластмаси, химикали и енергия на петролна основа, сега се обръщат към гората за суровини и това прави конкуренцията за горите по-силна от всякога."

Този сценарий за бъдещето е описан в ново изследване на Innventia „Производството на хартия по пътя към бъдещето”, което е било представено по време на събитие в Innventia в средата на март. Докладът е критичен анализ на най-важните въпроси за индустрията днес и в бъдеще. На основа на експертно проучване сред 150 анкетирани от 21 различни страни, интервюта, работни срещи и работа в екип, Innventia, заедно с фирмата за анализи Kairos Future идентифицира основните движещи сили и тенденции, които ще бъдат все по-важни за индустрията в годините до 2030.

Според анкетираните експерти, голямо предизвикателство за индустрията ще бъде намаляващият брой квалифицирана работна ръка. Друго предизвикателство ще бъде намалената наличност на влакнести суровини, поради засилената конкуренция с други продукти на биологична основа, което създава по-голямо търсене за нови производствени процеси с ефективно използване на ресурсите.

Въпреки спада в търсенето на хартия, пазарът за опаковъчни материали постоянно нараства. Според проучването, индустрията е добре позиционирана за преустройство към биорафиниране, и ще може да произвежда широка гама от продукти за био базираната икономика.

42% от анкетираните прогнозират, че био рафинирането ще бъде най-печелившата инвестиция през следващите десет години.
Нанотехнологиите, според експертите, ще генерират най-голямо внимание в научните изследвания, следвани плътно от био рафинираните продукти. Разработването на нови продукти е свързано с много нови функции и експертите бяха запитани кои характеристики на хартията ще бъдат най-предпочитани през следващите десет години. Екологична и / или безопасна за здравето, бяха най-високо в класацията.

"34% от анкетираните смятат тази характеристика за най-важна. Тъй като населението по света става все по-образовано и по-съзнателно, заедно с правните регламенти и директиви, безопасността на продуктите става все по-важна", заявява Marco Lucisano, старши мениджър в Innventia.
 
Източник: www.innventia.com
Преведе: Мария Шабанска
 


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Полихром Сервиз ЕООД
Дистрибутор на мастила и праймери за флексопечат на TOYO INK – Япония. Агент на Flexoclean лидер в областта на разработването и производството на уникални почистващи продукти за флексо печат и дълбок печат. Широка гама UV мастила за офсетов и флексо печат и др..
polychrome.info
Печатна База РУСЕ ПРЕС - Мултикомерс ЕООД
Висококачествен пълноцветен офсетов печат, щанцоване и книговезки услуги, топъл и голд печат, ламинат, UV лак, каширанe, каталози, списания, папки, бележници, кутии и опаковки, календари, флаери, дипляни и др.
rusepress.com
СТС Принт АД
Печат и производство на гъвкави опаковки от хартия, полимерни и алуминиеви фолиа за опаковане на продукти на хранителното, фармацевтичното, козметичното, химическото и др. производства.
stsprint.eu

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лазер
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама