ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Mike Ferrari – въпроси и отговори за дигиталния печат на опаковки

Mike Ferrari – въпроси и отговори за дигиталния печат на опаковки

Вторник, 5 Юли 2016 ( прочетена 761 пъти)
опаковки бутилки

 

Mike Ferrari е добре познато име в света на управлението на големи търговски брандове. Преди да основе своята собствена компания Ferrari Innovation Solutions, той 32 години е заемал ключова ръководна длъжност в Procter & Gamble.

Отдаден е на разработването на стратегически иновации в областта на цифровия печат на опаковки. На Drupa 2012 изигра ключова роля в подпомагането на няколко компании за навлизането им в нови търговски територии. Автор е и на няколко патента. В неговия личен сайт са достъпни серия интервюта, от които сме подбрали най-интересните въпроси и отговори, показващи тенденциите в света на дигиталния печат на опаковки:

Въпрос: Кое е водещото в иновациите при опаковките?
Ferrari: На първо място бих посочил масовата персонализация, която вече се наблюдава при хиладия марки в световен мащаб. Компаниите се насочват към все по-малки сегменти на пазарите и разделяне на потребителите на различни подгрупи. Пример за това е брандът за вкусове към електронни цигари eVo. Компанията разработва 120 различни визии за общо 250 000 опаковки, разделени по вкусове, размери и други компоненти, по които може да бъде сегментиран техният продукт. За отпечатването е използвана пуснатата през 2014-та година HP Indigo 30000 с формат В2.

Въпрос: Какво ще оказва влияние в бъдеще?
Ferrari: Най-важна ще бъде смяната на поколенията. Всеки под 35 години е силно привързан към дигиталния свят. Ето защо в продуктовия маркетинг ще се налага цифровото влияние. Всяка опаковка трябва да бъде обвързана с цифрово съдържание. Цифровите технологии ще позволяват все по-лесното тестване на нагласите с много по-малък риск за производителите.

Въпрос: Какви вдъхновяващи примери на опаковки, изработени чрез цифров печат бихте могъл да посочите?
Ferrari: На първо място бих посочил кампаниятна на бисквити Oreo, които предложиха на потребителите да персонализират опаковките за Коледа. В Белгия Brouwerij Martens стартира директен дигитален печат върху бирени бутилки с възможност за добавена реалност – при сканиране на бутилката се зареждат видео клипове. В началото на 2016 година Coca Cola стартира кампания “It’s mine” за феновете на диетичната версия на напитката. За целта е използван софтуерът HP Mosaic, на който компанията се доверява не за първи път. Големи компании като Heineken, Nutella, Lindt и други също залагат на използването на персонализирана информация, като име и снимка на потребителя. Разбира се подобни продукти се продават на по-висока цена, но правят и продуктите по-привлекателни.

 

опаковки бутилки персонализацияВъпрос: Как дигиталният печат ще преодолее проблема с по-високите разходи за печат?
Ferrari: Тук фокусът пада върху добавянето на стойност към продуктите на самия бранд. Не толкова важна е цената на бройка, колкото цялостната икономия от избора на тази технология. Хубавото при дигиталния печат е, че почти напълно елеминира необходимостта от макалатури, а самият работен поток е много по-улеснен и бърз. Само се замислете дали някога ще си купите iPhone, защото се продава на по-ниска цена, отколкото конкурентите или ще го изберете заради неговите предимства. Същото е и при отпечатаните чрез дигитален печат опаковки.

Въпрос: Как новите потребителски нагласи ще се отразят на самите брандове?
Ferrari: Брандовете са изправени пред нови предизвикателства, тъй като потребителите имат много начини за избор по пътя, който да поемат по време на самата покупка – чрез търговци на дребно, онлайн магазини, социални медии, телефон и други. Това означава, че търговските марки трябва да са на всяко едно място, при това по подходящ и ангажиращ потребителя начин.Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.mike-ferrari.com


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
МЕГАДЕН ЕООД
Проектиране и изработка на щанц-форми, гравирани износоустойчиви клишета за Брайлово писмо и релеф, отпадни форми, пертинаксови бигови форми и др.
megaden-bg.com
ТАФПРИНТ ООД
Печатница оборудвана със съвременна и високопроизводителна техника.
tafprint.bg
Гед ООД
Фирмата е представител на Kodak, Epson, Enfocus, Hybrid Software, Arden Software, Glunz&Jensen, Degraf, Vianord, CGS, CMA Imaging, Peret, Techkon и др.
gedbg.com

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник офсетов печатар
гр. Пловдив
фирма ДотБрейн

Ситопечатар (стажант)
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама