ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Работа с текстови стилове в библиотеките на CC

Работа с текстови стилове в библиотеките на CC

Вторник, 9 Февруари 2016 ( прочетена 1118 пъти)
Да използвате възможностите на библиотеките в Cerative Cloud е най-лесният начин да обменяте текстови стилове между InDesign, Photoshop, и Illustrator. Създайте стил в InDesign и веднага след това можете да го приложите в Illustrator – без да го записвате и зареждате или копирате. Последните версии на приложенията от CC ви позволяват да записвате както стилове за абзаци, така и такива за символи (paragraph/character), което е подобрение спрямо двусмисленото „текстов стил,“ което използваха по-старите версии на библиотеките в CC.

Ето как да използвате библиотеките пълноценно:

Първо, трябва да отворите панела Libraries. Във Photoshop и Illustrator, изберете Libraries от менюто Window. В InDesign ще трябва да изберете CC Libraries от същото място. Изберете съществуваща библиотека от падащото меню или цъкнете на Create New Library.

Когато работите с текст в Illustrator или InDesign, можете с лекота да добавите стил за параграф или символи в CC библиотека, дори ако все още не сте създали стила в приложението. Това е удобно и може да ви спести едно действие като едновременно създадете стила и го добавите в библиотеката. Във Photoshop можете да създавате и прилагате стилове единствено към символите, но не и към абзаците.

След като сте форматирали текст по начина, който ви харесва, в което и да е от трите приложения, изберете част от форматирания текст. Във Photoshop изберете Add Character Style от долната част на панела Libraries. В Illustrator или InDesign можете да изберете дали да изберете стил за символи или за абзаци.

Важно: ако имате намерение да прилагате стила във Photoshop, запишете го като стил за символите (character style), защото в приложението не можете да прилагате стил за абзаците (paragraph styles).

picture 1

Изберете част от текста, после го запишете като библиотека в CC.

picture 2

Стилове за абзаци/символи в CC библиотека.

Вече сте готови да приложите новите си стилове в едно от другите приложения. В Illustrator или InDesign, без да сте избрали текст или каре, цъкнете с десния бутон или цъкнете с натиснат Ctrl върху името на стила в библиотеката и изберете Add to Paragraph (или Character) Styles. Ако сте избрали текст или каре, можете да изберете Apply Paragraph (или Character) Style. Това, разбира се, ще добави към библиотеката стилове в документа стила, който сте приложили и ще форматира избрания текст или каре с него.

В Illustrator, ако сте избрали текстово каре, можете да цъкнете два пъти на името на стила, за да го приложите бързо и са го добавите към документа. В InDesign е дори по-лесно – изберете с натиснат Shift всички стилове, които искате да добавите от менюто, което се отваря с цъкане с десния бутон, изберете Add to Paragraph Styles.
Във Photoshop, изберете текст, цъкнете с десния бутон на стила от панела Libraries panel и изберете Apply Character Style. Той прилага форматирането към текста, но в панела Character Styles не се случва нищо. Ако направите същото, без да сте избрали текст, приложението ще създаде нов слой за текст, форматиран с параметрите от стила. Ще се наложи ръчно да създадете стилове, базирани на този текст.

picture 3

Ако изберете текстово каре, можете да добавите стил към файла си в Illustrator без да го прилагате към текст.

picture 4

Photoshop може да работи само със стилове за символи в CC библиотека.

Важно: ако сте създали стил във Photoshop или по-стара версия на CC библиотека, можете да го запишете само като стил за символи или „текстов“ стил. След като го прехвърлите в InDesign или Illustrator, можете да изберете текст, форматиран с този стил и да създадете нов стил за абзаци от него. Не забравяйте да премахнете вече излишните стилове от панела Character Style.

Автор: Erica Gamet

Източник: creativepro.com

Превод: Мартин Новев


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Техно Прес ЕООД
Продажба на фолио за топъл и студен печат - фирмата е официален представител на Univacco Technology. Производство на клишета - магнезиеви и месингови, 3D и с микрогравюра.
technopress.bg
ПринтГайд.инфо
Интернет портал за печатни технологии.
printguide.info
ФТС България ООД
ФТС България предлага ERP/CRM/DMS/BI решения за управление на бизнеса, базирани на утвърдени IT системи на Microsoft Dynamics, Deltek Maconomy, M-Files, Power BI, както и различни специализирани, вертикални ИТ решения за печатарската индустрия като DynamicsPrint.
fts.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
СПЕЦИАЛИСТ ПРЕДПЕЧАТНА ПОДГОТОВКА
гр. София
фирма Джей Пойнт Плюс ООД

Акаунт - дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

ПОМОЩНИК СКЛАД - ОБЩ РАБОТНИК в ПЕЧАТНИЦ...
гр. София
фирма Джей Пойнт Плюс ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама