ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Решете проблема на принтера си - част 5 – лоша адхезия на мастилото

Решете проблема на принтера си - част 5 – лоша адхезия на мастилото

Петък, 25 Ноември 2016 ( прочетена 1248 пъти)
лоша адхезия на мастилото

 

„Материалът за печат трябва да бъде оценен, за да се прецени дали ще работи добре с определена комбинация от мастило и принтер. Когато имате проблеми с адхезията на мастилото, е важно първо да направите проба с материал, за който знаете, че е подходящ. Производителите на мастиленоструйни принтери и материали за печат осигуряват цветови профили, които дават добри резултати върху определени медии. Започнете с материал, за който сте сигурни, че е подходящ, след това идентифицирайте характеристиките на медията, която създава проблеми с адхезията.

Често срещаните проблеми включват твърде ниска температура, UV лампи, настроени на твърде нисък интензитет и скорост на печат, която е твърде висока за адекватно изсушаване или фиксиране на мастилото. За солвентни и латексови машини увеличете температурата на печат. За UV машини увеличете интензитета на лампите или намалете скоростта. В зависимост от материала, може да се наложи да го обработите предварително с препарат, който подобрява адхезията на мастилото. Стъклото е сред често срещаните материали, за които това се налага.”

Evan Osiek, мениджър на техническия център, Mimaki USA


„Този проблем зависи от съчетанието от мастило и материал за печат. Някои медии и конкретно Coroplast, са устойчиви на солвентите. Избършете материала с изопропилов алкохол преди печат и използвайте препарат, който подпомага адхезията, ако се налага. Проверете настройките за температурата. Изчакайте готовата продукция да отдели газовете. ”


Mike Bisson, директор на поддръжката, Mutoh America

„Ако се сблъскате с лоша адхезия на мастилото, опитайте някое от следните: увеличете температурата; използвайте режим на печат с по-високо качество, заредете профил за печат с по-нисък лимит на максималното намастиляване или печатайте в еднопосочен режим.”

Jun Kurokawa, инженер по технически маркетинг, Seiko Instruments USA

„За солвентни мастиленоструйни машини, лошата адхезия на мастилото може да се дължи на: неправилни настройки на температурата, замърсен материал за печат или, най-вече, неправилен профил за медията. В принтерите на Roland можете да настройвате температурата по време на печат, за да подпомогнете прилепването на мастилото към материала. Това може да ви помогне да избегнете и задирания от главата.

За UV мастиленоструйните принтери, адхезията на мастилото е в пряка връзка с повърхността на материала за печат. Тъй като UV мастилото „стои“ директно върху материала, а не прониква в него, всеки материал има характеристика, наречена „ниво на Дийн“, която определя способността му да задържа мастилото върху себе си. Тази характеристика описа повърхностното напрежение. Например стъклото, което е изключително гладко, има много ниско ниво на Дийн и поради това слаба адхезия. Използването на качествени, подходящи за печат, материали може да помогне за успешното изпълняване на поръчката. Използването на мръсни или мазни медии и неправилното боравене с тях може да доведе до лоша адхезия на мастилото и печат с ниско качество. ”

Jay Roberts, продуктов мениджър, UV принтери, Roland DGA

Източник: sdgmag.com
Превод: Мартин Новев

Вижте още тук:
Решете проблема на принтера си - част 4 – сателити
Решете проблема на принтера си - част 3 – запушена дюза
Решете проблема на принтера си - част 2 – задиране
Решете проблема на принтера си - част 1 - бендинг


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
САРК Дизайн и Инженеринг ООД
Производство на обемни / доминг стикери и съпътстващи продукти с обемни стикери – значки, двустранни ключодържатели, баджове, магнити. Продажба на консумативи за производство на обемни стикери.
sark-bg.com
Астра графика ЕТ
Фирмата разполага със пет машини за ротационен и плосък печат и машина за тампонен печат в два цвята, както и 5 пещи за декорация на стъкло и порцелан.
astragraphica.com
Кантек
Специализирани сме в създаването, продажбата и последваща поддръжка на решения в областта на печата и документооборота. Продаваме и сервизираме както офис оборудване, така и дигитални листови производствени машини и софтуерни решения за тях, машини за биговане, подвързване, пробиване, рязане и ламиниране
cantek.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нов (ножар)
гр. София
фирма ДотБрейн

Общ работник
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на щанцоваща машина (щанцьор)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама