ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Втора серия с въпроси за браншовия каталог Polygraphy Info

Втора серия с въпроси за браншовия каталог Polygraphy Info

Петък, 19 Юли 2013 ( прочетена 1983 пъти)
След отговорите на първите най-често задавани въпроси за печатен каталог Polygraphy Info 2010, ето я и втората част.

Защо каталогът е със спирала, а не е шит или лепен, както всички стандартни каталози?

Спиралата беше необходима по две причини:

Събирането на различни видове вложки е невъзможно по друг начин. Невъзможно е да събереш на едно място експонирана пластина, фолио, канаваца, фотохартия и още куп дебели рязани и щанцовани картони в лепено издание. А всички сме виждали изпадащи рекламни материали от опаковани лъскави списания. Колкото и красиви и скъпи да са били тези вложки, животът им е кратък и винаги завършва в коша.

Разтварянето на каталог е много по-удобно, когато го държи спирала. Ако някой се е опитвал да разтвори дебел каталог, да си задържи страницата отворена и да вдигне телефонната слушалка, за да набере избран номер, добре разбира за какво иде реч.

Кой направи индексацията на продуктите и услугите и някой от полиграфическия бранш одобрил ли ги е?

Индексацията направихме сами. Не сме събирали научни съвети, нито имахме време да умуваме и мъдруваме дълго. Направихме индекса такъв, какъвто смятаме за удобен и полезен. Помогнаха колеги, специалисти в различни области на полиграфията, за да уточнят коректните наименования и класификации.

За съжаление, никъде няма готова и официална класификация на услугите в полиграфическия бранш. Не и актуална, коята да отговаря на нуждите на бранша в този момент. Направихме, каквото можахме. Разбира се, тази основа винаги има нужда от надграждане и подобрения. Съвети и помощ за подобренията приемаме по всяко време.

Защо са нужни цели три месеца за производството на този каталог?

Преди да се стигне до отпечатването и сглобяването на подобно издание са необходими поне 1-2 месеца подготовка. Един месец е отделен за контакти рекламодатели и подготвяне на тяхното представяне. Тъй като е заложена идеята за ефектно представяне, за всеки клиент се планират и подготвят индивидуални рекламни пакети, за да бъдат представени продуктите им по най-добрия начин. Координацията на рекламното представяне на над 10 рекламодателя изисква време за изработка, корекции, одобрение. Вложките, които пристигат от клиентите си имат своя график и понякога закъснения.

Най-трудоемка е актуализацията на данните в каталога – всички 1 450 фирми, които присъстват трябва да бъдат прозвънени и да бъдат сверени данните им и дейността, която извършват. Това се прави кампанийно за каталога и отнема около месец. Останалите четири седмици са за предпечат, печат и книговезване. Очаквайте новото издание през февруари 2010.

В следващите месеци ще покажем не само производството на каталога, но и ще посетим всеки клиент, който е избрал представяне чрез вложка. Така ще можете да видите как се печата върху различни медии и какви са особеностите.

Вижте още:  Започнахме подготовката на Polygraphy Info 2010.


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Е Принт ООД
Офсетов, дигитален и ширикоформатен печат. Продажба на метални гребени и консумативи. Машини за полиграфията.
eprint-bg.com
ПираПринт
Сублимационен печат върху полиестерен текстил и трикотаж. Ситопечат върху текстил и трикотаж. Бродерия, апликация и паети върху текстил и трикотаж.
piraprint.com
Атиа Принт ООД
Билбордове, мегабордове, банери, фоторепродукции, рязане на фолио, брандиране на витрини, плакати, светещи кутии, транспортна реклама, интериорни решения, директен печат върху плоскости, флагове, подова графика, макети, обемни лога и надписи, и др.
atiaprint.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в рекламно производство
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама