M&BM с нова инвестиция в дигитално печатно оборудване Xerox Iridesse Production Press

2588
M&BM с нова инвестиция в дигитално печатно оборудване Xerox Iridesse Production Press

Интервю с Иван Симеонов, изпълнителен директор на Мениджмънт бизнес машин ООД (M&BM), по повод инвестицията в дигитално печатно оборудване Xerox Iridesse Production Press.

В края на 2022 г. M&BM реализира проект, включващ обновяване на печатната ни база с нова, модерна, от последно поколение и отговаряща на всички съвременни стандарти, система за цветен дигитален печат Xerox Iridesse Production Press. Дигиталната печатна машина работи с всякакви медии в диапазона 52 – 400 гр./кв. м, във формати до 330 х 488 мм, като осигурява високоскоростно отпечатване на всеки тираж с най-високо качество. Xerox Iridesse Production Press е предназначена за високи месечни натоварвания, като в резултат на нейната инсталация клиентите на M&BM получават подобрени срокове за производство, високо качество на крайния продукт и разнообразни опции при избор на медии.

 

Иван Симеонов
На снимката: Иван Симеонов, изпълнителен директор на M&BM

 

Каква е дейността на M&BM?

Мениджмънт Бизнес Машин ООД (M&BM) е частна семейна компания. Над 32 години компанията ни гради устойчив бизнес, който гарантира на нашите клиенти и партньори непрекъсната подкрепа и достигане на общи цели, с общи усилия.

Развиваме се в няколко основни бизнес направления:

  • Висококачествен дигитален печат
  • Управление на корпоративен печат | Managed Print Services (Ние сме първият акредитиран партньор на Xerox за България)
  • Киберсигурност | Cybersecurity
  • Управление на ИТ устройства | Device-as-a-Service
  • Дигитализация. Документооборот. е-Архивиране | Digitization. Document and Workflow Management
  • Доставка на канцеларски материали и офис хартия

Защо партньорството с Xerox е важно за бизнеса ви?

Партньорството ни с Xerox стартира през 1993 г. като доставчик на цялата гама от печатни продукти и услуги – копирна хартия, специализирани медии, доставка на консумативи, принтери, многофункционални устройства и дигитални машини за производствен печат. Дългогодишната работа по всички направления – продукти и услуги, тясното сътрудничество и доверие, споделяне на ноу-хау доведе до затвърждаване на партньорските отношения с Xerox през годините.

Така през 2004 г., M&BМ съвместно с Xerox стартира предлагането на единствената по рода си в България услуга – аутсорсинг на процесите по обработка на база данни, печат, пликоване и доставка на персонализирани документи. По това време нуждите на клиентите бяха основно за черно – бял печат.

През 2013 г. мобилните оператори добавиха цвят в своите фактури. Оценявайки ситуацията отново се доверихме на Xerox и инвестирахме в бърза цветна дигитална листова машина. Година по-късно разширихме партньорството си като станахме първият акредитиран партньор в България за предлагане на услугата Управление на корпоративен печат | Managed Print Services – Лесно и удобно решение за цялостно обезпечаване на офис принтирането в организацията, чрез интегриране на хардуер, софтуер, услуги и пълно сервизно обслужване.

 

Защо избрахте точно Xerox Iridesse и защо не друга марка?

Преценихме че Xerox Iridesse Production Press отговаря най-добре на нашето натоварване. Новата машина надгради настоящия ни машинен парк с обновяване на печатната база с модерна и отговаряща на всички съвременни стандарти система за цветен дигитален печат. Съобразихме избора си с обемите и нуждите на клиентите ни. Спряхме се на Xerox Iridesse Production Press  и защото имаме наши клиенти, които вече работят с този модел и вече познавахме добре машината и това, което можем да получим от нея като краен продукт.

 

Какви технически предизвикателства реши Xerox Iridesse Production Press ?

По-висока скорост, качество и лесно обслужване. Днес не просто печатаме бързо и качествено, а почти нямаме спиране на машината. Оптимизирахме и работата на наличния персонал – операторът може да работи на две машини, тъй като работата на Xerox Iridesse Production Press е максимално улеснена.

Xerox Iridesse Production Press реши всички тези предизвикателства и ни даде това, което нашите клиенти искат. Тъй като печатаме основно списания, книги и листовки, е от ключово значение да им предложим разнообразие от грамажи на използваните медии, бързина и най-вече по-високо качество на отпечатъка.

 

Xerox Iridesse, M&BM ООД

 

Доволни ли сте от техническите спецификации и поддръжката на този модел?

Xerox Iridesse Production Press е лесна за работа и пасва идеално на обемите ни на работа. Скоростта, която ни дава, идва от множеството вградени функции и съответно улеснената работа на оператора. Машината е оборудвана с модерен RIP и софтуер за монтаж, автоматична настройка на регистрите лице-гръб и вакуумно подаване и водене на хартията.

Лесна е за обслужване, почиства се автоматично без намесата на оператор, което ни спестява много време. Изборът на Xerox Iridesse Production Press беше свързан и с поддръжката на оборудването, с включени консумативи и резервни части; гарантиран Service Level Agreement (SLA) ниво на обслужване – предоставени от Xerox.

Каква възвращаемост на инвестицията да очаква една печатница при покупката на този модел?

За компания като нас, която предлага цялостна услуга (от предпечат, през персонализация и книговезки услуги, до пакетиране и доставка на крайната продукция) Xerox Iridesse Production Press e отлична инвестиция. За всяка печатница, която е с добра натовареност и постоянни клиенти, печатно оборудване от този клас се изплаща за около 5 години. Нормалният експлоатационен период е около 10-12 години.

Xerox Iridesse Production Press отговаря на всички настоящи нужди на клиентите ни и затова е важен за развитието на бизнеса ни.

 

M&BM ООД
На снимката, част от екипа на M&BM

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.