За кого е все пак този каталог?

2063
За кого е все пак този каталог?

Преди три години, когато умувахме какъв да бъде печатния ни каталог, трябваше да отговорим на най-важния въпрос:  За кого е? Затова и се стремим да имаме конкретни хора и имена срещу всяка подарена или закупена бройка.

Както вече писахме, 2/3 от тиража на Polygraphy Info 2011 ще бъде персонализиран.

За персонализацията са нужни две неща – силна база данни и технология. Разполагаме и с двете.

Ето една интересна графика за браншовете, до които достига каталогът.

pita

  • Не правим браншови каталог, в който рекламодателите просто да си видят рекламата и да подразнят конкурентите си. Още на ниво идея решихме да не правим продукт, който циркулира между стотина фирми, които така или иначе се познават поименно и си контактуват по браншовите срещи.
  • Целта ни е каталогът да достигне до клиентите на фирмите, които рекламират в него. Една печатница например не се интересува от издание, което се предлага на печатарско изложение или го разлистват /само/ доставчиците му. Интересува се от хората, които отговарят за бюджетите за печат – тези, които не са от бранша, а са негови клиенти.
  • Каталогът е за клиентите и на търговците, които все повече се опитват да разширят обхвата на продажбите си. Особено сега, когато дигиталното оборудване става все по-достъпно като цена и все по-лесно за обслужване.

Та така, ако сте production manager в голяма рекламна агенция или рекламен отдел на голяма компания, работата ви е свързана с печатните материали на компанията, опаковки на продуктите или всички BTL дейности, не се учудвайте, ако един такъв каталог пристигне до вас. Като подарък и персонализиран.

Подаръкът не ви обвързва с покупка, поръчка на нещо или други дейности. Направен е, за да ви е от полза при търсене на подизпълнители за печат. Това го подчертаваме, особено след като миналата година се сблъскахме с бруталните форми за продажба на каталози от този тип.

1/3 от Polygraphy Info 2011 ще се продава както обикновено в нашия онлайн магазин.

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.