Каталогът за 2012

2304
Каталогът за 2012

Сякаш стана традиция да закъсняваме по малко с издаването на каталога всяка година.
За рекламодателите процесът може да изглежда твърде дълъг – решаваш през декември да рекламираш в изданието, а то излиза чак в началото на април :-)))
Повярвайте ни, заслужава си чакането, тъй като за тази година сме подготвили много ефектни неща. Работим по въпроса и вече сме на финалната права.

 

Както стана традиция, вече четвърта година избираме нестандартна технология за отпечатването на първата ни корица.
Целта на това не е просто да си създаваме грижи по тестването на не много разпространени материали или печат, а за да създаваме ефектни неща, които си струва да бъдат използвани в последствие и от други. Всяка година се опитваме сами да си вдигаме летвата по-високо, защо иначе да правим каталог на печатната индустрия? Миналата година се забавихме, тъй като правихме проби с пет дизайна на корицата, но пък си заслужаваше.

 

Тази година ще тестваме приложението на лентикулярния печат. Да, да, нищо ново под слънцето, всички сме имали картичка с намигаща китайка, виждаме и стерео картички все по-често, но досега не е имало цяло българско издание с такава корица. Радващото в случая е, че има българска печатница, която е усвоила тази технология и я предлага като производствен печат, а не само в единични бройки или малки тиражи. Става въпрос за Нео принт – те са хората, с които ще работим тази година по изработката на първа корица.

 

Вижте  всичко важно, което трябва да знаете за лентикулярния печат.

 

За да отпечаташ подобна корица се изисква по-специфичен предпечат и различен начин на представяне на детайлите при дизайна. Необходим е много опит, за да създадеш нещо хубаво. Тук доста зациклихме, защото прегледахме няколко десетки мостри с хубави и лъскави дизайни, но те бяха на впечатляващи анимационни герои, туристически обекти, прекрасни реклами на автомобили, часовници и все неща, които са ефектни сами по себе си. Да ги раздвижиш е някак естествено. Ние трябваше да помислим от нулата с какво да визаулизираме нашата дейност, в която да покажем, че сме каталог, че показваме много технологии и материали за рекламно производство, че имаме някакво послание, което не е много завоалирано, но не е и прекалено буквално… Измъчихме няколко дизайнери, които вероятно скърцат със зъби, но… се спряхме на три крайни варианта. Сега е ред на теста – отпечатваме ги и трите и след това решаваме кое ще се появи на корица.  Само тестът ще отнеме поне седмица. През това време ще печатаме тялото и рекламните страници, така че нещата се движат паралелно.

 

Живот и здраве, в началото на април ще сме готови.
Благодарим на всички вас за търпението и разбирането.
Екипът на Полиграфия инфо

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.