Каталог в каталога

1820
Каталог в каталога
Spread the love

Както обещахме, започваме да публикуваме информация за етапите от подготовката на печатния ни каталог Polygraphy Info 2009.

База данни

За да подготвим базата данни за печатния каталог, трябваше да прецизираме броя и вида на фирмите, които имаме в онлайн каталога и да достигнем бройка, не по-голяма от 1300 фирми. В тях се включват печатници, търговци на оборудване и консумативи за полиграфията и свързаните с тях дейности.

Създадохме собствена онлайн система, в която да работят всички в офиса. Ако имате нужда от подобна вътрешна система, предлагаме тази услуга за клиенти. 

Могат да актуализират, да коригират базата, да зададат реда на рекламните страници и всичко това да се синхронизира в реално време. След това прозвънихме всичките фирми, за да сверим информацията, която имаме.

inline_631_https://printguide.info/images/pechaten_katalog/probnokopie1.jpg

За да подготвим базата преди да я предадем за графична обработка и подготовка за печат, буквално създадохме онлайн каталог в каталога Polygraphy Info. Така, подаването на информацията към дизайнерското студио се превърна в много удобен инструмент, който улесни тяхната работа.

Мислим, че създадохме собствено know how, колкото и нескромно да звучи.

Вчера завършихме подредбата на всички фирми. Проверихме всички печатни грешки на първо четене. Написахме обръщенията, подредихме рекламните страници и ВИП профилите.

Индексация

За да направиш читава индексация на продуктите и услугите в бранша се изисква повечко време. Най-трудното се оказа индексирането на услугите, тъй като една печатница например може да предлага многобройни услуги. Въпросът е кой е най-добрият начин да се покаже това в подобен каталог.  До сряда сутрин /графикът ни е буквално почасов/ индексацията ще бъде официално завършена и добавена в каталога.

В сряда следва отпечатването на пробно копие на каталога /очаквайте снимки и/или видео/. По него ще прегледаме подредбата, ще прочетем и коригираме финално цялата информация от първа до последна страница и живот и здраве до края на седмицата сме на печат.

Поздрави и успешна седмица!

Екипът на Printguide.info

Име: Деси Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините, както и кратък студентски стаж в БНТ и БНР.

Настоящи занимания: В последните пет години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в мислене, планиране и реализация на нови формати и проекти, които обогатяват и допълват настоящите сайтове.

В свободното си време: Активен блогър