Печатът върху три вида хартии в Булгед

2128
Печатът върху три вида хартии в Булгед

В предишната публикация показахме вложката на Фреш принт като част от т.нар. в киното making, чрез който обичаме да показваме зад кадър как се случват нещата за каталога Polygraphy Info 2010.

Както споменахме вече, в лигата на смелите, които в разгара на кризата се престрашиха да напечатат вложки и да ги покажат са: АдкомБулгедФреш принт. Специално участие: БИГ 97, които направиха цялото книговезване на изданието.

Сега вижте вложката на Булгед.

Печат върху протекс, кутурон, обемна и тапетна хартия.

Дигиталният печат не е само печат на визитки. Освен това при него може да се печата върху доста разнообразни медии. Този дигитален печат няма и познатите ви ограничения във формата от А3.

Това е стакерът на Xeikon 5000 във фирма Булгед.
На него виждате отпечатана обемна хартия, предназначена основно за книги в малки тиражи.

Както казахме, дигитаният печат не е само във формат А3 и затова вижте отпечатък от ролния Xeikon 5000. Ограничение в печата: ширина 500мм и 11м по дължина.

Това пък е отпечатък върху кутурон. Изкуствен текстил. Бърз и качествен печат върху текстил в малки тиражи.

Качеството на печат е перфектно. Дори върху капризната медия. Без да има нужда от трансфер например.

Това е печат върху водоустойчивия претекс.

Тук се опитваме да го скъсаме. Трудно! Освен водустойчив, е и дуракоустойчив.

Дигитален печат върху тапетна хартия
Форматът на печатната машината и това, че е на рола, създава и краен продукт на познатите ви ролки с тапетна хартия.

Дори от близко разстояние се вижда  високото качество на печат без излиши артефакти :-).

През цялото време докато снимахме, на оператора на Xeikon, Виктор (Viktoriancev) му се взе ума да сменя хартии и настройки.

Мострите от четирите вида хартии са събрани в елегантна вложка, която можете да намерите в печатното издание Polygraphy Info 2010.

Фирма Булгед е на ваше раположение за печат върху изброените медии.

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.