Печат на каталог изцяло на дигитален печат

1562
Печат на каталог изцяло на дигитален печат
Spread the love

Напълно възможно е да се отпечата пълноцветен каталог на дигитален печат при тираж 500 бройки и над 200 страници тяло. И се оказа, че не е толкова скъпо, колкото очаквахме. Цената на дигиталния печат за каталог като нашия се доближава до цената за офсетов печат.

Тъй не крием предпочитанията си към дигиталния печат, още от първото издание на печатния ни каталог Polygraphy Info търсехме начин как да го отпечтаме дигитално. Досега офертите за печат бяха в полза на офсетовия печат. Докато не решихме да опитаме дигиталнен ролен печат на Xeikon 5000.

Както знаете, Polygraphy Info е в тираж 500 бройки, формат: 22х22, подвързан със спирала, страници 4+4 и твърди корици.

Защо е рентабилно да се печата каталог на дигитален печат и какво се промени през последните две години?

Цената на дигиталния печат става все по-ниска и вече е достъпна за книги и каталози и в по-големи тиражи. Казваме това съвсем отговорно, защото сравняваме офертите за един и същи продукт в рамките на три години.

Качество? Не че имаме някакви съмнения относно качеството, но ще направим сравнение, когато сме готови.

Име: Деси Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините, както и кратък студентски стаж в БНТ и БНР.

Настоящи занимания: В последните пет години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в мислене, планиране и реализация на нови формати и проекти, които обогатяват и допълват настоящите сайтове.

В свободното си време: Активен блогър