Печат на холограмен ефект GlossMark във Фреш принт

2332
Печат на холограмен ефект GlossMark във Фреш принт

Как се печатат билети, сертификати, ваучери, квитанции, дипломи, застрахователни полици, които имат специална защита –  холограма или други секюрити елементи?

 

Секюрити печат е технология, чрез която се печатат документи със защита от фалшифициране. Защитата може да се отпечата директно върху хартията като специален ефект, който не може да се фалшифицира. Другият метод за защита е поставяне на холограма, която се залепва върху готовия отпечатан продукт.

Тук ще ви покажем в снимки как беше отпечана вложката на Фреш принт за печатен каталог Polygraphy Info 2010 – холограмен ефект GlossMark, реализиран на Xerox iGen3 110.

 

Подготовката на файловете се прави предварително. Освен софтуерно осигуряване (GlossMark™ plus Creation Suite), за GlossMark е важно какъв ще е фонът, върху който ще се реализира сeкюрити ефекта. В нашия случай, зеленият цвят е специално избран от т.н Color Pach Book – каталог с препоръчителни цветове.

 

/на снимката:  Xerox iGen3 110 по време на печат/

По време на печата няма някакъв специален процес или допълнителна секция или тонер. Сeкюрити ефектът се реализира със стандартен дигитален печат.

 

/Отпечатаната вложка в ръцете на оператора/

 

 

Тук при малко по голямо увеличение и подходящ ъгъл вече се вижда името на Fresh Print.

 

 

Тук ефектът e ясно различим.

 

Създадените с помощта на GlossMark plus Creation Suite специални ефекти, спомагат за бързото идентифициране на оригинални документи и предотвратяването на тяхното фалшифициране чрез съвременно оборудване (скенери или копири). Съчетаването на няколко ефекта за защита, гарантира надеждността на уникални пропуски, билети, сертификати, ваучери, квитанции, дипломи, застрахователни полици и  други ценни документи.

Услугата се нарича печат на специални ефекти с помощта на GlossMark. Можете да я поръчате на Фреш Принт.

 

Още:
Xerox GlossMark – нови нива на защита на документите
Нов софтуерен пакет – GlossMark™ plus Creation Suite 1.3

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.