Първа корица на печатния каталог

514
Първа корица на печатния каталог

Корица с 3D ефект – това искахме да направим още миналата година. Искахме да отпечатаме и целия каталог на дигитален печат, но явно е било писано да направим всичко това през тази година. Бяхме достатъчно упорити, за да не спрем да търсим  решение. Голямото ни проучване за миналогодишния каталог завърши добре, но не случихме на подизпълнител, а дигиталният печат беше неоправдано скъп. Тъй като вярваме, че усилията рано или късно се оправдават, Polygraphy Info 2011 e отпечатан изцяло на дигитален печат и първата корица е 3D.

 

Първо трябва да направим уточнение, че корицата НЕ е направена на  3D печат – печат на принтер, който използва течен фотополимер, осветява се с UV светлина, втвърдява се и имаме 3D модел. Има такава технология, но тя създава модели /медали, купи, архитектурни обекти и т.н./и работи с пластмаса и гума.

 

Корицата НЕ е т.нар. lenticular, при който се виждат различни изображения при промяна на ъгъла.

 

За Polygraphy Info 2011 използвахме най-лесния, сигурен и евтин вариант за постигане на 3D – поставяне на специален 3D ламинат. Сигурни сме, че всеки, който е търсил техническо решение за някоя идея е въздъхнал с облекчение, когато си е намерил доставчик. Не само това, но когато му се предлага това, което иска и то не е сложно и не струва прекалено скъпо, желанието за работа се повишава в пъти. Така се почувствахме ние след срещата с доставчика на ламината фирма Щерев ЕТ. Получи се повече от добре!

 

korica

 

Смяната на дизайна на корицата беше удобен момент да поставим и новото лого на каталога. Ако приемем, че печатното издание е логичното продължение на електронния каталог, трябваше да ги обединим и визуално.

 

korica

 

За да покажем максималните възможности на ламината, решихме да сменим цвета на корицата. Няма задължително изискване за това, но тъмните цветове създават много повече реалистичност на изображението. Както вече писахме, избирахме между 5 предложения за дизайн на корицата и избрахме този, който да постави на преден план материала и технологията.

 

korica

 

Разбира се, снимката няма как да покаже всичко така, както е на живо, затова поръчайте вашето копие от каталога. Струва си да се види.

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.