Разделител за книга на Форком

1672
Разделител за книга на Форком

Ето малко полезна информация как да поставите разделител за книга. Въпреки, че няма точни стандарти, има някои тънкости.

Примерът, който използваме е вложката на Форком в Polygraphy Info 2011.

 

forkom

Обикновено разделителят се закрепва с връзка от плат /най-често ласе/. Пробивате дупка в разделителя, връзвате го и залепвате връзката със стикер на последната страница на изданието. Ние направихме стикера с QR код, който води до избрана страница в електронния ни каталог polygraphy.info.

След това поставяте разделителя, където пожелаете или където ви е необходим за отбелязване на страницата. Въпросът, който си задаваме е: Колко дълга да е връзката, за да е удобна за ползване?

За да бъде удобно за работа, ласето или каквато връзка използвате за закрепване на вложката, трябва да бъде с 2-3 см. по-дълго от диагонала на изданието. Говорим за завършено изделие, т.е. готовият разделител с поставена връзка да е с 2-3см. по-дълъг от диагонала.

 

forkom

 

Когато бъде хванато в края му с два пръста и се премества на друго място, да не се налага да се правят странни движения с книгата в ръка. Това уточнение е важно, тъй като много книговезки използват дължина на връзката равна или близка до диагонала.

На тази малка, но съществена тънкост ни научи Ясен Висулчев /Форком/, за което му благодарим.

Както е казано в народната мъдрост: малко акъл, ама навреме!

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.