Списание Полиграфия стана официален орган на СПИБ

1547
Списание Полиграфия стана официален орган на СПИБ

„Писмо на намеренията” подписаха Съюзът на печатарската индустрия в България (СПИБ) и фирма БиЕмДжи ООД, която от началото на тази година е издател на сп. Полиграфия. Съгласно документа, от 01 юни 2006 г., списанието получава статут „Официална медия на СПИБ”.

Високата чест беше оказана на най-старото полиграфическо списание у нас заради приноса му в развитието на българската полиграфия през неговата почти 60-годишна история. Благодарение на досегашния главен редактор – инж. Васил Василев, през годините списание Полиграфия се превърна от издание в институция, следяща парливите проблеми на гилдията и предлагаща своите мъдри решения. Специализираното издание изгради традиция на вярно отразяване на състоянието на бранша в България, както и актуално проследяване на новостите в световната графична индустрия. Инж. Васил Василев, който също присъства на подписването на документа, каза: „Бъдещето на печатарската индустрия по света, а и у нас, принадлежи на компютърните технологии. Като нов издател на сп. Полиграфия и един от най-големите представители на световни производители на софтуер в България фирма БиЕмДжи има задачата да насърчава процесите на осъвременяване на предпечатния софтуер в българските издателства, рекламни агенции и печатници, както и да съхрани позициите и авторитета на изданието в бранша. Вярвам, че това ще се случи, и желая успех на новия екип на списанието в името на модерната българска полиграфия!”.


За БиЕмДжи ООД
БиЕмДжи е водещият софтуерен дистрибутор за България на световните софтуерни производители Microsoft (САЩ), Symantec (САЩ), Autodesk (САЩ), Adobe Systems (САЩ), Corel Corp. (Канада) и Pantone (САЩ).
БиЕмДжи е и софтуерен производител на продукта за работа с текстове на български език Кирила.
От началото на 2006 г. компанията е издател на сп. Полиграфия и сп. ПроГрафика.
www.bmg.bg

Интернет портал за печатни технологии.