ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.



Въпроси и отговори
Може ли в Acrobat да бъде зададено за определен обект или група обекти front или ba...
Как може да се определи на каква линеатура трябва да се растеризират файловете при ...
При двуцветен печат на черно и пантон, как може да бъде добавен пантон към областит...
Статии
CMYK+RGB – Цифровата цветна революция
Какви ограничения върху торбичките има наложени в различните държави п...
Какво е 3D сканиране или дигитализация


Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 59 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2008, 06:50 
Старо куче - медалист

Регистриран на: 28 Май 2006, 09:46
Мнения: 3060
В какво точно се състои офтопика?! В това, че не всички казват "евала на издателството"!? :-) Малко си смешен с тази позиция...


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2008, 22:22 
Гърмян заек

Регистриран на: 31 Яну 2006, 23:05
Мнения: 107
Аз пробвах и Скрибуса, и Сериф Падже плюс. На 5 страници А5 с картинки серифът взе да влачи като куцо пиле домат. Скрибусът и той долу-горе същата история. Иначе не съм противник на безплатния софт, напротив.
Ако някой ползва скрибуса за тежки проекти с много графика и много страници, нека да сподели дали му влачи така зверски. Защото ако на 5 страници влачи, кво да кажем за 100?


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2008, 12:32 
Гърмян заек

Регистриран на: 20 Окт 2006, 09:27
Мнения: 87
Местоположение: Sofia
От известно време децата ми са луднали по една онлайн игра – „Гладиатор”, където създаваш персонаж и го развиваш. После го пращаш на двубой с различни типове. Двубоите не се гледат а се коментират Като например: "Sok4e с мълниеносно движение атакува незащитената лява половина на противника, но Balon4o в последния момент отскача и се разминава само с повърхностна драскотина...”
Та, имам предложение и тук да се направи нещо такова, само че не двубой, а меле. Ето и пример:
Maznio: Нека игрите започнат сега.
Thomas се огражда с платен софт, криейки тайното си оръжие (Synergy)
Sami от своя страна е влезнала в люта битка с abvicq и накрая с мощен вик „ГЛЕДАЙ СИ РАБОТАТА” сразява негодника.
ValBo – по неволя soldier of Open office се включва с незабравимото: - Затварайте си го офиса и...
Itchy опитва помощ от приятел – “Adobe support”, за жалост, те са обедна почивка от миналия четвъртък и не отговарят.
Maznio настъпва с ехидното „Да ви имам съпорта”
Panagonov атакува мятайки бъгове.
polo застава на негова страна със SUN и IBM на своя страна. Но wrathchild успява да уцели слабото му място – шрифтовете.
Въпреки поредната атака, НАСКО отпива от бирата и с усмихва пуска следващия линк.
Някой в мелето се опитва да използва “docx”, но той засвистява в различни посоки, и не се знае върху кой ще падне...
Това е само пример, може пък да се получи нещо от цялата работа.
ПП
Забравих да кажа, че в крайна сметка лек за всички рани се оказва изстудената бира.

_________________
Нема начин да нема начин


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2008, 16:06 
Гърмян заек
Аватар

Регистриран на: 24 Мар 2005, 08:33
Мнения: 220
Местоположение: Варна
Даммм, на някои вече почнаха да им се отразяват горещините :D

_________________
На вкус и цвет товарищей нет


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2008, 08:40 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 21 Фев 2006, 10:19
Мнения: 578
Местоположение: Сф
Да се похваля.

Наложи се да конвертирам видео. Прост Rsize&Crop. After Effects - скъпа и тежка програма не можа да отвори даже изходния файл (flv), VirtualDub се справяше криво-ляво за около 40 мин. на файл, а безплатният и железен mplayer направи всичко перфектно за около 30 сек. на файл!!!

Правете изводи!

Който знае нещо за програмирането, може да обясни за разликата в кода - колко начини има да се направи едно нещо. Е, явно по-скъпото (или въобще платеното) не винаги е по-добро.

:wink:


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2008, 19:56 
Гърмян заек

Регистриран на: 31 Яну 2006, 23:05
Мнения: 107
Между другото понеже тука се споменаваше за офиси, аз съм бил жертва в миналото и съм ставал свидетел неведнъж на файлове, правени с лицензиран уърд и отворени в друг такъв, при които няма едно нещо, дето да е нормално. Като се почне от шрифтовете...


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2008, 21:30 
Старо куче - медалист

Регистриран на: 28 Май 2006, 09:46
Мнения: 3060
Това е нормално, когато ги няма същите шрифтове на другия компютър, нали? :-)


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2008, 13:49 
Гърмян заек

Регистриран на: 31 Яну 2006, 23:05
Мнения: 107
Да де :) Ама не е нормално като ги има :P И като смени размерите например, разстояния между редовете и въобще почти нищо няма еднакво.


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2008, 14:17 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2003, 08:25
Мнения: 2622
Местоположение: София
Аз да се оплача отново от свободния софт.
Нео офис!
Това е прекомпилиран Опен офис, в който е вградена джавата и не се налага да пускаш Х11 на Мак Ос.
Пооправени са голяма част от бъговете, системата се вижда както трябва, клиентските файлове с макроси се четат коректно - Идилия.
С какво се сблъсвам аз.
Трябва да разпечатам екселски документ, който е по дълъг от А4. Супер лесно ще кажете вие. Да, ама не
Отварям принт менюто и се започва едно търсене.
В нормалните програми фит ту пейдж е в главното меню. В случая е на последното. В опците фит ту пейдж няма. Има свиване по ширина/височина. Приемам, че е това. Кликваш и чудо. Частта от документа влязла в документа се свива на 50%, но останалата част не влиза в печатното поле.
Започва една борба с настройка на маржините - нищо - нещата само се влошава.
Решавам да се боря още - под тази опция съществува друга странна за - свиване по броя на страниците. Кликвам и Бинго. Документа влиза в една страница. Принтирам и с голямо удоволствие затварям тази програма.
Малко по късно идва колежка с молба да и пусна два големи екселки файла на А3 принтера. Уловката е, че трябва огромната таблица да я свия до размерите на А3 и да я сцепя на два листа.
Ами с функциите на този софт не става...
Решихме проблема с няколко действия на нейния Ексел и два пдф-а

Все още този софт ще е само заместител на основния, а не негов конкурент..

_________________
Сънят е слаб заместител на кофеина


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2008, 16:05 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 26 Фев 2005, 22:05
Мнения: 2097
Местоположение: София
ValBo написа:
Трябва да разпечатам екселски документ, който е по дълъг от А4. Супер лесно ще кажете вие. Да, ама не
Отварям принт менюто и се започва едно търсене.
В нормалните програми фит ту пейдж е в главното меню. В случая е на последното. В опците фит ту пейдж няма. Има свиване по ширина/височина. Приемам, че е това. Кликваш и чудо. Частта от документа влязла в документа се свива на 50%, но останалата част не влиза в печатното поле.
Започва една борба с настройка на маржините - нищо - нещата само се влошава.
Решавам да се боря още - под тази опция съществува друга странна за - свиване по броя на страниците. Кликвам и Бинго. Документа влиза в една страница. Принтирам и с голямо удоволствие затварям тази програма.
Малко по късно идва колежка с молба да и пусна два големи екселки файла на А3 принтера. Уловката е, че трябва огромната таблица да я свия до размерите на А3 и да я сцепя на два листа.
Ами с функциите на този софт не става...
Решихме проблема с няколко действия на нейния Ексел и два пдф-а

Все още този софт ще е само заместител на основния, а не негов конкурент..

за тази цел има ExcelViewer


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2008, 16:10 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2003, 08:25
Мнения: 2622
Местоположение: София
Аз нали за това говоря
Безплатния свободен софтуер, все още не може да свърши работата на платения. ExcelViewer фрии, само дето зад гърба и стои Майкрософт

_________________
Сънят е слаб заместител на кофеина


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2008, 17:00 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 19 Мар 2004, 18:02
Мнения: 478
Местоположение: Пловдив
ValBo написа:
Трябва да разпечатам екселски документ, който е по дълъг от А4. Супер лесно ще кажете вие. Да, ама не

Това с което си успял да разпечаташ първия път служи и за разцепване по страници, и работи при това. Не виждам къде е проблема освен, че не си успял да се оправиш от първия път или, че не е точно копие на ексела.


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2008, 00:29 
Гърмян заек

Регистриран на: 31 Яну 2006, 23:05
Мнения: 107
Ето как бих го направил аз: разпечатваш документа на примерно две странички, изрязваш първата отдолу и втората отдолу и отгоре и ги залепяш една за друга :)


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2008, 22:10 
Старо куче - медалист

Регистриран на: 17 Сеп 2004, 22:10
Мнения: 935
Много внимателно прочетох битката с Neo и само едно не ми стана ясно - какво пречи да го разпечаташ към pdf с размери, каквито на Neo-то са му удобни и после с Акробата. За мен лично Ексел винаги е бил пълна загадка като логика как си управлява страниците, но приемам, че аз не съм положил достатъчно усилия да го разуча. Сещам се и за Pagemaker от едно време. Отварям файл - иска да композира за моя принтер. Баси композитора! Какво точно и защо иска да композира така и не ми стана ясно.


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2008, 23:05 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2003, 08:25
Мнения: 2622
Местоположение: София
Джона, то по същата логика да си бях направил два принскрийна ;-)

Цялата тирада беше, че менютата са супер странни.
Документа беше малко по дълъг от А4.
Въпросния офис го сцпеи точно на две равни части и по никакъв начин не можеш да кажеш кое ти трябва в печатното поле
От там тръгна и борбата с нещото.

А защо рева.
Защото когато имаш продукт завзел пазара или праиш такъв който е по евтин и има пълна подръжка на водещия, или правиш нещо което да закопае първия
В случая единственото което имаме като плюс е цената.
И да кажеш, че е кой знае каква...

_________________
Сънят е слаб заместител на кофеина


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2008, 10:39 
Гърмян заек

Регистриран на: 23 Апр 2004, 09:02
Мнения: 53
Местоположение: Sofia
Valbo, разбирам неудобството ти, ама това че Опен Офис претендира да е пълнофункционален и безплатен офис пакет, не означава че трябва да е 1:1 копие на ексела.... да не говорим че МикроМек ще ги осъдят ако им изкопират интерфейса...

защо юзерите очакват че свободния софтуер трябва да е толкова елементарен - че от първо отваряне сичко да става само....?

аз първия път като се опитах да разпечатам голяма таблица в Ексела(когато и нямаше опенофис...) - ми се разказа играта... не мисля че в ексела е много лесно.. само дето сме му свикнали...


Радвам се на Sun че правят Опен Офис, защото го направиха да речем 80% съвместим и равностоен на МС офис за 2-3 години, при положение че МС го разработват от 15 или повече години.....


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2008, 14:54 
Срамежлив

Регистриран на: 25 Дек 2005, 22:31
Мнения: 14
Идея няма ValBo, защо неможе да се справи с Neo Office, но като стана въпрос за съвместимост е абсолютно прав. След като Майскрософт са науили потребители да работя по един начин, софтуера който предлагаш като алтернатива, тряба да е максимално близък водещия или да радикално подобрение на интерфейса.
Но ако си мислиш, че при теб ще дойдат недоволните от Бил Гейтс и само защото го мразят, ще се борят с различен интерфейс - жестоко се лъжат...

Никой няма време вече да се прави на изследовател и да се рови по менютата.
Всъщност това е най хубавото на оеднаквения потребителски интерфейс


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2008, 11:07 
Срамежлив

Регистриран на: 22 Ное 2006, 14:48
Мнения: 13
Абе и е така и не е така. Мисля си, че да, на моменти има пропуски безплатния софт, но и да, на моменти ние сме дотолкова свикнали с платения, че определена опция като не я намерим, на мястото където очакваме и казваме, ами не става :) Мисля си, че ако се отдели малко повече време за разучаване на програмите, както сме правили и за платените, ще установим че вършат доста добра работа.


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2009, 12:35 
Срамежлив

Регистриран на: 31 Юли 2009, 10:43
Мнения: 10
Аз лично не съм сигурна кое ми е по-голям проблем: Неразборията със шрифтовете с комерсиалните продукти и Windows или това, че все още не се оправям с менютата и всичките ми програми работят с RGB под Linux.

Не се опитвам да мигрирам, но ми е интересно да екпериментирам...

Не мога да кажа взема страна в спора, работя предимно с комерсиални продукти, но пък не се отказвам от open source продуктите...


Върнете се в началото
Offline   
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 59 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Facebook 2011 By Damien Keitel Theme created StylerBB.net & kodeki
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов