www.printguide.info
https://printguide.info/forum/

Има ли CMYK
https://printguide.info/forum/viewtopic.php?f=28&t=7568
Страница 1 от 1

Автор:  naskomarinov [ 23 Юни 2009, 12:44 ]
Заглавие:  Има ли CMYK

Дали има някакъв свободен софтуер който се справя сравнително прилично със СМУК-ването на RGB битмапи и съхраняването им в популярни формати като tiff примерно?

Има доста десктоп приложения, които при експорт в пдф обръщат ргб изображенията в смук, но дали има такива, които при наличен готов ргб битмап могат да го смук-нат и след това той да бъде сложен в монтаж някакъв за принт, разбира се в софтуер предназначен за това.

Автор:  HACKO [ 23 Юни 2009, 13:06 ]
Заглавие: 

за GIMP Съществува плъгин, наречен Separate
версията на Separate 0.5.2 работи задоволително бързо и стабилно

http://prepressbg.com/?page=reviews&type=show&id=230
Цитат:
Съхраняването на CMYK-изображението отново става през Separate, като композитен TIF. Ако го запазите директно през Save as диалоговия прозорец, GIMP ще слее слоевете или ще запази само видимия, т. е. най-горния, в общия случай, носещия информацията за циановия канал. При съхраняване на файла през Separate, цветовете коректно се разпределят по каналите и полученият файл е в CMYK и годен за печат.

Автор:  Maznio [ 23 Юни 2009, 15:01 ]
Заглавие: 

http://prepressbg.com/?page=news&type=show&id=1580

Автор:  naskomarinov [ 23 Юни 2009, 15:19 ]
Заглавие: 

Е, да, Крита, ама трябва под Линукс да минавам :))) което вече надхвърля моите радикални идеи да работя със свободен софт или с такъв който струва пъти по-малко от разпространените Corel и Adobe, които съдират задници откъм цени...
Скоро по друг повод и поради един друг форум пробвах една меко казано чудесна програма за дизайн - Xara, чийто единствен проблем е липсата на CMYK растери.
Поради тази причина ми се ще просто да имам редактор, който да ми позволява да си "цмик"-вам бакграундите, които си правя в Ксара и след това да си ги сглабям със все векторни истории в някоя програма като Scribus примерно.

Автор:  blestant [ 23 Юни 2009, 15:52 ]
Заглавие:  imagemagic

imagemagic goima i za win ... ima i razni gui-ta za da e po-lesno convertitraneto

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/