www.printguide.info
https://printguide.info/forum/

Термотрансферен принтер Топ Хенд 2
https://printguide.info/forum/viewtopic.php?f=34&t=5904
Страница 1 от 1

Автор:  geos1968 [ 24 Юли 2008, 09:08 ]
Заглавие:  Термотрансферен принтер Топ Хенд 2

Интересува ме някой знае ли какви са възможностите на термотрансферен принтер Топ Хенд 2 и дали се намират на пазара консумативи за този модел? Някакви технически параметри и характеристики. Благодаря предварително.

Автор:  assen [ 25 Юли 2008, 08:23 ]
Заглавие: 

:D
Аз бях първия човек в България, който работи с такъв. Ако искаш пиши ми на ЛС кой ти го предлага и дали е нов или ползван. Може и тук, ако не е тайна.

Принтера е голям съндък и много железен в буквалния смисъл на думата. Лошото беше, че навремето нямаше читав драйвер за работа под Виндовс и се бачкаше с неговата програмка, което малко затрудняваше нещата, но пъщк го управлява директно, което си е предимство. Като се свикне не е никакъв проблем. Seagull написаха добър драйвер за него, както и като излезе четирицветния Астромед, се оказа, че неговия драйвер върши работа. Сега не знам как е положението, но най-вероятно има вече.

Рекорда ми беше 120 000 етикета 38х25мм единични за един работен ден. Но тогава принтера рабонеше с отворен заден капак и два допълнителни вентилатора го охлаждаха.

Консумативи - термоглава, която е с гаранция 25 км, но на практика ако не се работи чападжийската изкарва над 30 км без да изгори елемент или се износи фатално на определени места. При редовно чистене, ползване на качествени ТТЛ (не изискващи висока температура и не оставящи нагар по главата), и печат с по-ниска температура, 40 км се изкарват без да се смени главата. Преди бяха доста скъпи, една глава излизаше 1000 и нагоре лева.
Какво се износва също: ремъци и съединител на навиващото устройство. Ако принтера не се използва жестоко ежеднедвно, до смяната им няма да стигнеш най-вероятно. Също се износва и пластинката на навиващия шпиндел - шпулите започват да превъртат. Но това става след преминаването на илиони етикети и е бял кахър.
Има е едни сачмени лагерчета, на оста под главата, която предвижва хартията. Те също се чупят, но доста вода трябва да изтече преди това да се случи. Ако го вземаш ползван, задължително ги виж! Проблем прави това от външната страна, ако ремъка е прекалено натегнат.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/