ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.

Въпроси и отговори
Как може да бъде превърната растерна илюстрация във векторна?
Възможно ли е в Illustrator да се види общият брой на точките на даден векторен еле...
В коя програма да подготвя файла си за печат?
Печатни технологии
Точната лупа, която ви трябва
Офсетов печат
Защитната полиграфия или какво знаем и какво не знаем за нашите пари (...

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Що е то дълбок печат и има ли почва у нас?
МнениеПубликувано на: 02 Мар 2004, 12:13 
Интерсно, защо никой до сега не е засягл тази тема до сега при положение, че като технология е доста напредничава и качествено е може би най доброто. Споделете......

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2004, 08:55 
Срамежлив

Za towa dali e naprednichawa tehnologia moge da sa spori. W naj-obshti linie se grawira (w posledno wreme s laser) wyrhu pomedneni stomaneni cilindri. Takawa tehnologia ima do kolkoto znam w Gorna Oriahowica. Opredeleno wisoko kacheswen otpechatyk, no i mnogo skyp. Izrabotkara na 1 val (1 cviat ) na lazerno gravirane e okolo 400$ pravete mu smetkata :-))))

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Апр 2004, 11:49 
Старо куче - медалист
Аватар

В турция знам че правят доста добър дълбок печат. Но наистина не е приложим за стандартни поръчки, още повече в условията тук.
Но по принцип дълбокия печат се препоръчва за качествени отпечатъци на произведения на изкуствата, каквито са картините да кажем. За разлика от офсета, цветовете тук са доста по-наситени а и цветната палитра е диста по-богата. Това идва от самата технология на дълбокия печат - освен от големината на растерната точка тук се работи и с дебелината на мастиления слой.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2004, 11:41 
Старо куче - медалист
Аватар

Дълбок печат има в Пловдив, май се спряват добре там. Виждал съм само един отпечатък и той беше с добро качество. Доколкото знам валовете им ги гравират в Гърция (само слухове). Повечето български фирми печатат в Турция или в Гърция (в Турция май са повечето). Дълбокия печат е много качествен, позволява по-високи линиатури и няма проблеми с ниските проценти на растера но си изисква големи количества като поръчка иначе е неоправдано скъп.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2004, 11:46 
Старо куче - медалист
Аватар

StillOpossum написа:
Дълбок печат има в Пловдив, май се спряват добре там. Виждал съм само един отпечатък и той беше с добро качество. Доколкото знам валовете им ги гравират в Гърция (само слухове). Повечето български фирми печатат в Турция или в Гърция (в Турция май са повечето). Дълбокия печат е много качествен, позволява по-високи линиатури и няма проблеми с ниските проценти на растера но си изисква големи количества като поръчка иначе е неоправдано скъп.

Супер е това кажи я все пак фирмата няма проблем за рекаламата .. аз живо се интересувам от технологията и цените.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2004, 12:02 
Старо куче - медалист
Аватар

Това наистина е любопитна информация

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2004, 12:06 
Старо куче - медалист
Аватар

http://www.teamcompact.com

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2004, 12:13 
Старо куче - медалист
Аватар

Мерси, а ти ValBo що си траеш до сега :-))))

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2004, 12:15 
Старо куче - медалист
Аватар

Maznio написа:

не сте питали
аз мислех че говорим за технологията, а там съм бос и то много

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2004, 12:17 
Старо куче - медалист
Аватар

На кой му се занимава да напише нещо по-подробно за дълбокия печат, освен основните щрихи които нахвърлих по едно време?

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2004, 12:18 
Старо куче - медалист
Аватар

ValBo написа:
Maznio написа:

не сте питали
аз мислех че говорим за технологията, а там съм бос и то много

Ами то аз съм босичък .... чета тук и там .Това за Creo и дълбокя печат аз го превеждах... дано не съм объркал нещо.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2004, 14:26 
Старо куче - медалист
Аватар

При дълбокия печат имате един вал с гравирани върху него "точките" на растера. Валът поема мастило чрез "дупките" на растера директно и един ракел обира излищното за разлика от флексото където растер(анилокси) вал поема мастилото и го предава на валът с клишето които от своя страна печати. Фактът, че валовете са метални позволява достигането на високи линеатури и ниски проценти на растера, практически до нула (при флексото 1% чрез СТР). Преноса на мастило може де се регулира посредством дълбочината на растерната точка, при флексото това става чрез смяна на анилокси вала. Дълбокия печат е много качествен, може да погледнете някой кафета или вафли. Ще го познаете най-лесно по баркода, погледнето го с лупа ако личат точките на растера заначи е дълбок печат при него няма 100%, ако са плътни прави линии тогава е флексо. Не съм имал вземане даване с дълбокия печат затова имайте едно наум, може да съм сбъркал нещо :D

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2004, 14:58 
Старо куче - медалист
Аватар

StillOpossum написа:
При дълбокия печат имате един вал с гравирани върху него "точките" на растера. Валът поема мастило чрез "дупките" на растера директно и един ракел обира излищното за разлика от флексото където растер(анилокси) вал поема мастилото и го предава на валът с клишето които от своя страна печати. Фактът, че валовете са метални позволява достигането на високи линеатури и ниски проценти на растера, практически до нула (при флексото 1% чрез СТР). Преноса на мастило може де се регулира посредством дълбочината на растерната точка, при флексото това става чрез смяна на анилокси вала. Дълбокия печат е много качествен, може да погледнете някой кафета или вафли. Ще го познаете най-лесно по баркода, погледнето го с лупа ако личат точките на растера заначи е дълбок печат при него няма 100%, ако са плътни прави линии тогава е флексо. Не съм имал вземане даване с дълбокия печат затова имайте едно наум, може да съм сбъркал нещо :D

какво си сбъркал ... ти трябва да преподаваш :-))))

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2004, 15:00 
Старо куче - медалист
Аватар

Особено беше изчерпателен за видимите разлики на печат между флексо и дълбок пачат ... знаеш ли колко технолози не могат да направят разлика.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2004, 15:42 
Старо куче - медалист
Аватар

Човече, изби рибата. Мислих че знам достатъчно за двата вида печат, но никога не съм се замислял как да ги различавам :))

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2004, 09:08 
Срамежлив

gosho написа:
Za towa dali e naprednichawa tehnologia moge da sa spori. W naj-obshti linie se grawira (w posledno wreme s laser) wyrhu pomedneni stomaneni cilindri. Takawa tehnologia ima do kolkoto znam w Gorna Oriahowica. Opredeleno wisoko kacheswen otpechatyk, no i mnogo skyp. Izrabotkara na 1 val (1 cviat ) na lazerno gravirane e okolo 400$ pravete mu smetkata :-))))

Жена ми е работила в Израел във фирма която е изработвала валове за дълбок печат. технологията поне там е следната - метален цилиндър, върху който се отлага медно покритие, което се гравира с цифрова фреза.
За лазери нищо не съм чувал!

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2004, 09:12 
Старо куче - медалист
Аватар

Вероятно има няколко технологии. Аз лично знам за гравиране с лазер. Навремето са ги ецвали с киселина

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2004, 11:04 
Старо куче - медалист
Аватар

Е на мен ми разправяха, че ги дълбаели и с диамантени игли на ръка но нещо не ми се вярва :mrgreen:

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2004, 18:37 
Гърмян заек
Аватар

Това с иглите е интересно, ма е друга технология (литография, суха игла... такива работи)

Hadzopolus - Гърция - печат (дълбок) на опаковки - на Nestle част от опаковките се пeчатат там (поне на мурите със сигурност)
Работят само с файлове и задължително ти шляпат тяхното лого върху опаковката...
Колегите говореха, че там плащаш 6 цвята, и получава 2 free, т.е. няма разлика в цената на 6 и 8 цветна опаковка...

Последна промяна io на 22 Юни 2004, 08:18, променена общо 1 път

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2004, 18:46 
Старо куче - медалист
Аватар

Абе аз си загубих суня тука няколко дни.
Щото почти съм убеден че и при флексото, както и при дълбокоя печат всичко се растеризира. Щото анилоксния цилиндър е на дупчици и по този начин поема мастилото. И за да не се получи моаре от неговата растерна мрежа с тази на клишето, затова и филмите за клижето се експонират така че ъглите на растера се изместват със 7,5 градуса.
Бе почти съм убеден че и тук няма нещо нерастеризирано

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа