ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.

Въпроси и отговори
Как мога да конвертирам с Adobe Acrobat PDF, с цветност дефинирана по CMYK в Greysc...
Как може да се разбере кой е съотвестващия цвят по Panton на определени, предварите...
Каква е разликата между Pantone and CMYK?
Предпечат
Какво представлява PPD файлът и как да го инсталираме?
Филтриране и откриване на шрифтове в приложенията на Adobe
Безплатни шрифтове за Хелуин

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Трансфер на изображения върху метал, как ?
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 11:31 
Срамежлив

Здравейте на всички .....Като новобранец искам да задам един въпрос и се надявам тук да намеря компетентен отговор ....Как и с какво като технология, консумативи и др. мога да пренеса една сканирана рисунка върху метал....Искам да сканирам една графика ,след което да я отпечатам на някакъв принтер и да мога да я пренеса върху метал, който после ще обработвам .......
Ако някой знае, нека сподели ,ще съм благодарен....
Имам стандартна техника - скенер, лазерен принтер НР ....
Предварително искам да благодаря на отзовалите се ...

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 18:44 
Старо куче - медалист
Аватар

Лазер без принтер :D

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2010, 10:41 
Срамежлив

Няма как да се получи с лазер......

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2010, 11:22 
Старо куче - медалист
Аватар

Това сме го коментирали май. Използвай услугите на фирми занимаващи се с директен печат. Технологията е мастиленоструен печат със специализирани за това принтери. Те могат да печатат трайно и върху метална ламарина например. Ограничението е в дебелината на материала в сантиметри. Предполагам това ще ти свърши работа.

Върнете се в началото

Заглавие: Трансфер върху метал
МнениеПубликувано на: 15 Май 2010, 16:12 
Гърмян заек

Имам принтер за директен печат върху текстил. Печатал съм върху дърво, което предварително третирам с един оптимизатор. Дай инфо за метала и последващата обработка. Мога да опитам, но съм сигурен че на механично въздействие няма да издържи.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Май 2010, 19:19 
Срамежлив

Първо да благодаря на всички отзовали се на моя въпрос.....сега малко повече инфо за това което искам да правя .....значи става въпрос за сканирано черно-бяло изображение (графика) с висока резолюция, след което тя да бъде пренесена върху метал и след това да се обработва ...например да бъде пренесена върху острие на нож, метални части от оръжие ,като след това да бъде използвана като основа за гравиране ....Чух че има подобен начин, като се печата огледално върху дадена хартия (или друг носител) и след това да се пренесе .....

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Май 2010, 19:57 
Старо куче - медалист
Аватар

едно просто предложение:

фотоемулсия, експонация, промиване, киселинен разтвор, шлайване ;)

...
а и не стана ясно защо не може с лазер, а все пак ще се прави "гравиране"

Върнете се в началото

Заглавие: Трансфер върху метал
МнениеПубликувано на: 18 Май 2010, 07:59 
Гърмян заек

Има принтери за такова нещо: фирма Графика 02/920 00 62, принтера е METAZA MPX 80. Ще ти пратят пълна информация, но не знам дали извършват услуги.

Върнете се в началото

Заглавие: re
МнениеПубликувано на: 18 Май 2010, 09:39 
Гърмян заек

ръчно ли ще ги гравирате?

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Май 2010, 11:00 
Срамежлив

да ръчно със щихели...проблема е че за да стане добре една гравюра е необходимо картинката която се гравира да е с висока резолюция и да е правилно пренесена ....това е трудната част, когато става на въпрос за сложни гравюри....за да може да се различат и най-малките щрихи.
А гравирането с лазер си става манифактура ......говорим за ръчни изработки на бутикови неща,строго индивидуални по проект на собствениците .....А принтерите на METAZA ги знам, но те са само за плоски повърхности и с ограничен размер.....Няма как да се пренесе върху цевната кутия на пушка да речем......

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Май 2010, 11:34 
Старо куче - медалист
Аватар

Не знам дали би свършило работа... но в Офсет имат техника за изработка на 3D клише. В основата си това е механична гравираща машина. Доколкото видях материала за клишетата е месинг - т.е. достатъчно мек, в сравнение със закалената стомана на цевта. Детайла е страхотен (клишето, което видях имаше ювелирни елементи). Та така...

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Май 2010, 20:43 
Срамежлив

Благодаря на всички ..ще опитам....

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Май 2010, 08:03 
Старо куче - медалист
Аватар

Малко късно се включвам в темата, но може и да помогна - ако става въпрос за гравиране на оръжие, решението е механичното гравиране. Не знам дали машината на Офсет ще ти свърши работа, но съм виждал подобно нещо да се прави с машина на тази фирма: http://www.comagrav.com/index.html
В София такава машина знам, че има в МСМ - http://mcmprint.net/ - но ако ходиш при тях ти препоръчвам да се заредиш с много търпение, а като стигнете до пазарлъка за цената, за постигане на по-добри резултати ти препоръчвам да си носиш и оръжието - заредено. Иначе са съвестни като работа...
Лазера все пак работи на доста висока температура и може да промени закаляването на цевта и цевната кутия. За последващо оцветяване може би трябва да се обърнеш към някой златар или бижутер да те светне на някоя техника за главанизиране или друго хиmическо нанасяне на допълнителни мeтали по гравюрата - за да се получи нещо такова:
Изображение
Задачата е бая сложна и никак не евтина апропо - успех!

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Май 2010, 09:09 
Старо куче - медалист
Аватар

абе много се съмнявам, че горепосочените машини в поста на бате ви Ави ще помогнат. За подобна работа, която е показана на снимката ако се използва машина то тя трябва да си е металообработваща. Сиреч фреза или обработващ център както си го наричат железарите.

Машината на Офсет е точно такава, но едва ли някой ще се наеме да я използва за това.

Отделно предполагам човека пита съвсем друго. С каква технология да си нанесе изображението за да може после той да извърши гравирането, а не някой друг.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Май 2010, 14:42 
Срамежлив

awitohol Не става въпрос за механични работи.....аз не искам да правя манифактура ....а това на снимката със сигурност не е правено с такива машини, а на ръчичка.......а колкото до останалите техники на позлатяване и оксидиране ги знам ,те не са ми проблем ...проблем е как да пренеса картинката върху метала и да почна да си дялкам....

Върнете се в началото

Заглавие: re
МнениеПубликувано на: 20 Май 2010, 18:32 
Гърмян заек

Купуваш си един 3D флатбед принтер от Китай ,и работиш.
На теб не ти трябва здравина на печата а само контур по който да работиш.Мисля, че струват към 2000 долара,напръсква се с е дин спрей за адхезия в/у метал и печаташ.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2010, 19:40 
Срамежлив

Защо така го подвеждате човека?

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2010, 07:42 
Старо куче - медалист
Аватар

Я обясни защо го подвеждат и как всъщност се прави!

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2010, 08:44 
Старо куче - медалист
Аватар

абе като за първи пост след регистрация пак е добре. Щото имаше вариант директно да ни напсува.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2010, 21:01 
Срамежлив

Аз си ги пренасям като печатам огледално на лазарен принтер (черно бял) слагам картинката със мастилото към метала и мажа със дуракрил (щото става по добре) ама и със лакочистител става ок. Ако не вярвате пробвайте дори на децата татуировки съм отпечатвал и са доста трайни . Принтера ми е HP laser jet 1020 па за кви 2000 долара става вапрос човека просто иска да гравира, и за надписи е незаменимо.

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа