ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.

Въпроси и отговори
Какви са основните видове полиграфически изделия?
Има ли безплатен софтуер, който да се справя с конверсия на цветове от RGB към CMYK...
Как да накарам QuarkXPress да пренася текста. Става въпрос за текст на български?...
Печатни технологии
Сублимационен печат
Широкоформатният дигитален печат заема все по-важно място в интериора ...
Изисквания към устойчивостите на офсетовите мастила, във връзка с посл...

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: картон-клише
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2011, 13:49 
Срамежлив

Здравейте
Имам запитване относно зависимостта на на натиска спрямо хартията при преге печата. Същността е да разбера до какъв натиск и каква дебелина на картона, той ще бъде продупчен от прекомерния натиск. Знае ли някой за таблица или информация която мога да намеря някъде, дори и из книгите.
П.С Отбелязвам, че не съм попаднал на такова инфо, за това пиша тук. Благодаря на всеки отзовал се :)

Върнете се в началото

Заглавие: Re: картон-клише
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2011, 17:31 
Гърмян заек

По мое скромно мнение, това са абсурдни питания.
Задайте си въпроса колко вида хартии и картони има по света. Освен това при топлия печат има фактора температура, който е от огромно значение. Дори и да приемем, че искате да знаете просто заради самото знание и можете да контролирате натиска и да го измервате на единица площ, трябва да можете да измерите работната площ на клишето.
Защо не си правите проби или просто искате да знаете.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2011, 22:12 
Срамежлив

Ами в същност ме интересува прегето, а не топлия печат. Нямам възможност да правя такижа проби, защото нямам машини за това. А относно хартиите и картоните - вярно е, има адски мн видове и разновидности, а да не говорим, че някои нз как да произвеждат хартия за нуждите на полиграфията. Това е др тема обаче. Та мен ме интересува конкретно, да речем, при каква височина на буквите и дебелина на катона, ще го прореже. Нарочно избягвам натиска защото, той се регулира, а идеята е да разбера как още в предпечата (нз дали там се прави проекта з аклишето, но мисля, че да) знаят колко високи букви ще станат след експонацията. Надявам се да ме разберете, стига да съм успял да обясня. Благодая

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2011, 09:14 
Срамежлив

извинявайте, просто съм намесил в началото и натиска, за да мога да уточня нещата

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2011, 09:30 
Гърмян заек

Най-добре намерете печатница, която има щанца. Там неминуемо се работи преге, което в повечето случаи е свързано с топлия печат. Те би трябвало да имат клишета, с които са работили и ако им дадете картона с който ще работите, могат да ви посъветват по-точно. Най-важно в случая е отстъпа между т.нар. мъжко и женско клишета. А височината на буквите след печат никой не може да ви каже защото това зависи най много от гъвкавостта на картона. Така, че проби му е "майката".

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2011, 09:43 
Срамежлив

добре ще се опитам да измисля нещо подобно, благодаря мн за инфото :)

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа