www.printguide.info
https://printguide.info/forum/

Съвет за флексо печат
https://printguide.info/forum/viewtopic.php?f=35&t=10714
Страница 1 от 1

Автор:  motion [ 04 Яну 2012, 21:35 ]
Заглавие:  Съвет за флексо печат

Здравейте, предстои ми да правя опаковки на продукт подобен на кафетата от типа 3в1 и други подобни. До сега не съм се занимавал с флексо печат, а само с офсетов и се надявам да се справя. Има ли някакви важни особености и разлики в сравнение с офсетовия печат?
Можете ли да ми препоръчате печатница в София, която да е добра във флексо печата и по-специално да печата на двупластов материал, който от едната страна да е метално фолио, а от другата хартиено покритие на което да се печата? Доколкото разбирам подобни продукти се печатат на такъв материал и после предполагам им слагат UV лак?

Автор:  awitohol [ 08 Яну 2012, 20:22 ]
Заглавие:  Re: Съвет за флексо печат

Ако ги правиш за себе си първо е най-добре да си намериш печатница - не се ограничавай само със София.
Ако го правиш за клиент - поискай координатите на печатницата в която ще печата.
Има мнооого разлика между офсетовия печат и флексо печата и с няколко думи няма да може да ти се обясни - нагледна демонстрация и разговор с печатар са за предпочитане - затова ти предлагам да намериш първо печатницата.
А от обяснение явно имаш доста нужда...

Автор:  Maznio [ 09 Яну 2012, 08:54 ]
Заглавие:  Re: Съвет за флексо печат

Да се включа и аз. Печатници има. Повечето не са в София. Ако питането ти е за предпечата, колегата в предишния пост е прав. Намираш печатница първо, след това си говориш с тях и така. Освен общоприети правила при предпечата за флексо, то и всяка машина си има особеност, за което най-добре е за предпечата да се погрижат от печатницата.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/