www.printguide.info
https://printguide.info/forum/

проблем с artcut 2009
https://printguide.info/forum/viewtopic.php?f=37&t=10736
Страница 1 от 1

Автор:  ivcho5330 [ 14 Яну 2012, 14:11 ]
Заглавие:  проблем с artcut 2009

момчета помогнете нов съм в форума имам режещ плотер 48 ца ROHS вече повече от 6 месеца много съм доволен от него ,но имам проблем с artcut 2009 преобразувам в EPS формат с адобе илустатор cs3 но когато го импортна в artcut -а го реже 2 пъти и не се вижда повечето играя си доста като Ungroup изображението и едно по ено премахвам излишните ,но ми отнема доста нерви и време четох доста но разбрах за exprort s corel v eps format и може би ще се оправи но илустатора няма в eps мога само да го save as в EPS както и да е искам само да не излиза 2пъти да реже а нормално изображение моля помогнете :D

Автор:  ValBo [ 14 Яну 2012, 20:59 ]
Заглавие:  Re: проблем с artcut 2009

Ако Ила е 5-ца, там вкараха една идиотщина според мен. За да обединиш или отрежеш обекти,трябва да натискаш бутоните не патфайндера с натиснат алт
Иначе ги групира
И да, ако нещо се трасира автоматично в ила, често се състои от повтарящи се обекти

Автор:  ivcho5330 [ 14 Яну 2012, 21:11 ]
Заглавие:  Re: проблем с artcut 2009

не 3ка е

Автор:  Jonata [ 15 Яну 2012, 00:42 ]
Заглавие:  Re: проблем с artcut 2009

Този въпрос е по-разбираем от другия, ще се опитам да му отговоря.
Устройствата от всякакъв вид и характер като започнеш от каменната брадва и стигнеш до компютъра и съответната му периферия по принцип правят това, което им зададеш, а не това, което ти се иска да правят. В твоя случай, ако имаш 2 линии една върху друга, ножът ще мине 2 пъти и въобще няма да се интересува от твоите желания. С две думи, щом искаш твоя плотер да реже нещо, трябва да си представиш пътя на ножа и с инструментите на предпочитаната от теб векторна програма да го създадеш точно. Което, за съжаление означава, че ще се наложи да разучиш съответните инструменти и начина им на действие.

Валбо, тая простотия с alt+pathfinder я въведоха в предишни версии, а в CS5 слава богу я махнаха.

Автор:  ivcho5330 [ 15 Яну 2012, 01:00 ]
Заглавие:  Re: проблем с artcut 2009

много ти благодаря беше напълно ясно ок да не казвам и не твардя ,че мога покажи ми пътя моля стъпка по стъпкА ,не искам да ставам графичен експерт или да ти вземам знанията просто стъпка по стъпка как става, не искам да уча програмата нямам време искам само моето изображение да е годно за рязане ок
стъпка по стъпка
изображение
live trace
expand
save as eps
inport v artcut
това правя ако искай ме наричай идеот, но това мога
мерси взе пак за отделеното време

Автор:  ValBo [ 15 Яну 2012, 01:53 ]
Заглавие:  Re: проблем с artcut 2009

Jonata написа:

Валбо, тая простотия с alt+pathfinder я въведоха в предишни версии, а в CS5 слава богу я махнаха.


Аз прескочих 4-ката, но в 5.5 си е там с пълна сила
И не е само това, ами и като обърнеш текста в криви, той не е един обект, ами група и не приема апирианси кликнати с пипетката.
Колко псуване е отнесъл заради това...

Автор:  ValBo [ 15 Яну 2012, 01:55 ]
Заглавие:  Re: проблем с artcut 2009

ivcho5330 написа:
live trace
expand
save as eps
inport v artcut


ValBo написа:
И да, ако нещо се трасира автоматично в ила, често се състои от повтарящи се обекти

Стигнахме до болното място - автоматичното трасиране, иска последваща ръчна обработка
Няма как да се избегне

Автор:  Maznio [ 15 Яну 2012, 09:40 ]
Заглавие:  Re: проблем с artcut 2009

При рязането на плотер е по-добре да използваш векторни изображения. Ако искаш да трасираш растерно изображение за да го направиш на векторно то НЕ използвай автоматичен трейс, а си трасирай на ръка. Като свикнеш ще видиш колко лесно и бързо може да стане това без значение с какъв софтуер.

На плотера за да работи (реже) както трябва са му необходими изчистени и затворени криви, нещо, което автоматичния трейс не може да ти предложи. Т.е по мързеливия начин няма да стане. Може да стане ако си купиш или намериш готови векторни и то не какви, а със затворени и изчистени криви.

Аз ще задам и един малко уточняващ въпрос.

Какви изображение режеш и за какво после ще се използват?

Автор:  ivcho5330 [ 15 Яну 2012, 16:23 ]
Заглавие:  Re: проблем с artcut 2009

Прави сте да траисвам автоматично много благодаря за всички отговорили ми ,на сигорно апсурдните ми въпроси .Ще се постарая да ги правя ръчно .По принцип си купих този плотер за хоби преди около 6 месеца, просто да си направя рекламните надписи върху фитмените си автомобили и не бях се сблъсквал с изображения до сега( извън Арткът).Да вече си купих от Ебай 100000 вектора ,но и ще пробвам ръчното тресиране.А на въпроса за какво ми трябва хоби -за сега съм вкарал толкова много пари за cutter,heat press ,mug press,heat gun,дори непрофисолнална но що годе добра сито преса и материли-а не сам продал нищо (не че няма желаещи просто си го правя за себе си )Дори се записах на курс в Ливарпул за цялосно облепяне на автомобил.За сега е хоби това е

Автор:  ivcho5330 [ 15 Яну 2012, 16:29 ]
Заглавие:  Re: проблем с artcut 2009

примерно това jpg

Прикачени файлове:
Bob_Marley_1_-_black__71783_zoom.jpg
Bob_Marley_1_-_black__71783_zoom.jpg [ 71.89 KiB | Прегледано 8622 пъти ]

Автор:  Jonata [ 16 Яну 2012, 20:31 ]
Заглавие:  Re: проблем с artcut 2009

ivcho5330 написа:
много ти благодаря беше напълно ясно ок да не казвам и не твардя ,че мога покажи ми пътя моля стъпка по стъпкА ,не искам да ставам графичен експерт или да ти вземам знанията просто стъпка по стъпка как става, не искам да уча програмата нямам време искам само моето изображение да е годно за рязане ок
стъпка по стъпка
изображение
live trace
expand
save as eps
inport v artcut
това правя ако искай ме наричай идеот, но това мога
мерси взе пак за отделеното време

Ако не искаш да се научиш как се прави нещо, няма как да го направиш.

Стъпка по стъпка:
Научаваш какво е крива на Безие.
Осъзнаваш, че едно векторно изображение е съставено от свързани помежду си криви на Безие.
Разучаваш инструментите за за работа с криви на Безие.
Тренираш използването на въпросните инструменти.

Взимаш твоята РАСТЕРНА картинка.
НА РЪКА създаваш последователност от свързани криви на Безие, които да пресъздават твоята картинка.
Експортваш към ArtCut.
Режеш.

Автор:  Jonata [ 16 Яну 2012, 20:49 ]
Заглавие:  Re: проблем с artcut 2009

ValBo написа:
Jonata написа:

Валбо, тая простотия с alt+pathfinder я въведоха в предишни версии, а в CS5 слава богу я махнаха.


Аз прескочих 4-ката, но в 5.5 си е там с пълна сила
И не е само това, ами и като обърнеш текста в криви, той не е един обект, ами група и не приема апирианси кликнати с пипетката.
Колко псуване е отнесъл заради това...


При мен вероятно е погрешна версия (15.0.2), но си реже без alt.
Unite също работи без алт, друг е въпросът, че работи когато си поиска.
Препоръката ми е да се държи един AI 8.0.1 специално за фина работа с paths.
Какво може версия 8.0,1, а всяка по-горна версия се дъни:
- при offset path запазва преливката
- всички функции на pathfinder работят точно и винаги.

Що се отнася до мен, за 20 години работа не ми се е налагало да разучавам и съответно да запомням каквито и да е функции, различни от "unite" и "back minus front". Аз твърдя, че всички останали "pathfinders" са комбинация на тези две + копиране на обекти.

Специално за казуса с обърнатия в криви текст, проблемацията е, че AI>8.0.1 просто не прави unite на толкова сложен обект. Иначе е едно кликване и никаква псувня :)

Автор:  ivcho5330 [ 16 Яну 2012, 23:26 ]
Заглавие:  Re: проблем с artcut 2009

oтново ви благодаря момчета ще се постарая да понауча повече за програмата

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/