titomar написа:
Здравейте!
Нова съм с Quark 8.
Създадох графики в CorelDRAWX3, експортнах ги
в PDF, TIFF, EPS, черно- бели, но като ги Импортна ми ги назъбва- прави ги на нищо!
Моля, помогнете със съвет.
Дай сега подред.
1. В tiff не бива да експортваш, защото това е растерен формат и е нормално да се назъби. Общо взето класическия начин за работа с Quark е eps със 72 dpi tiff preview.
2. Да използваш pdf като експорт от Corel по принцип е възможно, но там има твъде много условности - какви са параметрите на експорта, resampling, шрифтове, евентуално ъгли и линеатури. Аз не знам доколко Quark e в състояние да override-ва предварително зададените опции в pdf-а и да наложи собствените си за печат.
3. Импортирания EPS в Quark се представя на екран със 72dpi preview, което се вижда назъбено, но иначе си е ОК.
4. За да получиш качествен отпечатък, ще трябва да използваш postscript принтер. На въпроса "а аз какво да правя, като моя принтер не е ps", има елементарен отговор - виртуалния pdf принтер има свойствата на ps, значи направи pdf файл и го изпечатай с Acrobat.
При новата версия на Quark e възможно да се работи и с висока резолюция представянето на eps на екрана (за която цел Quark купиха Harlequin RIP Engine), но това е нещо, което само бави и съответно вкарва в раздразнение професионалните "кваркаджии". Не съм пробвал дали въпросния вграден Harlequin RIP може да рипне eps и към non-ps принтер или работи само за екран.
@torrid:
Бъди така любезен да задържиш личните предпочитания за себе си.