ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.

Въпроси и отговори
Защо бихте искали да конвертирате от Pantone в CMYK и обратно?
Какво е overprint и кога е нужно да го задам?
Проблем с файл по време на работа с CorelDRAW.
Статии
Pop-up книгите в миналото и днес
Мострен брандинг – един по-различен поглед
Dog as Fonts- кучета, които приличат на шрифтове

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Относно печат в/у CD-та
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2008, 15:09 
Срамежлив
Аватар

Ефекта, който се опитвам да постигна, е "топъл печат злато" (ясно е, че няма да стане точно както топлия печат )

По-надоло има приложен .jpg с пример за това, което ще се печати. В самото цвете има 4 броя цветове (изкарани отстрани), които трябва да са лъскави (грубо казано). По принцип, като се печати това нещо на хартия, само 1вия (отгоре надоло) цвят е индикиран като Hot Foil - Gold.

Та какви са начините, това цветенце да придобие желания ефект ? Ако не може със всички цветове, стигаме до компромис само с един от тях. Разбрах, че може би ще стане ако се направи с transparency, така, че да прозира самия диск отдоло и да му придаде някакав блясък, обаче тук ме притеснява, че самия свят ще стане много блед. Доколкото разбрах, на Staropramen златото по етикета бил постигнат по този начин ( жълто в/у метализирана хартия ).

.......хелп ? :cry:

Изображение

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2008, 15:51 
Старо куче - медалист
Аватар

Не мога да видя картинката, но ако изображението става за сито печат, преполагам, че се намират метализирани ситомастила - а и да няма готови, сигурно може да се направи някакъв микс - но надали ще постигнеш ефекта на толия печат...

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2008, 16:03 
Срамежлив
Аватар

awitohol написа:
Не мога да видя картинката, но ако изображението става за сито печат, преполагам, че се намират метализирани ситомастила - а и да няма готови, сигурно може да се направи някакъв микс - но надали ще постигнеш ефекта на толия печат...

Забравил съм го в CMYK ;-) Сега трябва да се вижда.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2008, 16:29 
Старо куче - медалист
Аватар

Ми ако го покажеш на някой ситар може да си отнесеш боя...
Колко такива диска трябва да се направят? Ако е някакво бутикова количество си доста ограничен в начините за изработка - или принтер върху печатаеми дискове - тоест матова подложка, или сито - с тия елементченцета не виждам как може да астане, или лепенка - за малки тиражи - пак принтер - тоест няма голд. Не знам какъв случая с поточните лини и матриците за големи тиражи - трябва да намериш някой, който се занимва - във форума някъде бяха цитирани доста фирми.
http://www.prepressbg.com/forum/viewtop ... A%EE%E2%E5

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2008, 17:36 
Срамежлив
Аватар

@awitohol тиража ще е около 5000 броя и се гони качество ;-)

Дам говорих директно с човек дето се занимава с това и се оказа, че става лесно, тъй като имало дискове, които не са метализирани а "златни", и като се остави единия цвят от самото цвете да не се печата, ами да е дупка - ето ти "злато" ;-)

Да ама работата е там, че то имало... нали... съществувало. И изглежда до компромис със сребърна "дупка" или малки линии/точки които ще се позлват като дупки, за да може да има нещо да блести.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2008, 17:58 
Гърмян заек

На един фрееджет го виждам перфектно само диска ме притеснява има едни сиви метализирани - правехме такива за един клиент стана много хубаво ама там бяха студени цветовете(сини черен- по точно снимка на магазина му) и това се търсеше за това незнам как ще изглежда пак ще е метализирано и блестящо ама с точност само проба би могла да каже.
На бял матиран диск ще е добре ама ще се едно го принтиш на хартия
бял гланц не съм виждал сигурно има .... как ще изглежда само пробата би могла да каже макар че не ми стана ясно какво търсиш.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2008, 18:05 
Срамежлив
Аватар

Ами търсения ефект е това сиво метализирано всъщност да е златно метализирано ;-) Тоест метализираняи ефект да остане, но да е жълто и да наподобява на златце ;-)

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2008, 09:55 
Гърмян заек

cmyk 0 20 60 20 или 0 20 60 10 виж с това за фон какво ще се получи би трябвало да стане не аз работя с фрееджета инак с удоволствие щях да опитам ...

Върнете се в началото

Заглавие: Най-добре да се печата на офсет
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2008, 12:58 
Старо куче - медалист
Аватар

Ние така правим дисковете дори и за марки тиражи:
печат върху стикер на офсет
после се щанцоват се лепят със специална машинка върху диска...
качеството е идеално тъй като се ползва офсетов печат

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2008, 14:25 
Старо куче - медалист

А използваемостта е нулева, тъй като коефициентите на температурно разширение на стикера и на диска са коренно различни и като го нагрее лазера отдолу, краищата на диска щръкват нагоре и след малко направо задират в механиката на драйва, да не говорим, че лазерът не успява да чете в краищата, защото светлината, която пуска, се отразява настрани и не попада вече където трябва.

Така че истината си е в диркетното печатане. Хартията беше едно недоразумение, което просто още не е изкоренено. Иначе и аз си имам щанца и икономически може би ми е най-евтино да печатам така. Но искам щастливи клиенти и вече не го правя, освен ако много изрично си признаят, че знаят за проблема, но държат на тази технология.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2008, 11:36 
Срамежлив
Аватар

Мерси на всички, но излезна фалшива тревога, тъй като тиража ще е прекалено малък за да гоня такива неща.

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа