ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.

Въпроси и отговори
Може ли да бъде изчислена дължината на даден векторен контур с програма за предпеча...
Как най-точно може да се установи, колко трябва да бъде голямо гръбчето на книга?...
LZW компресията намалява значително размера на изображенията. Влошава ли качеството...
Статии
Как да продавате вашите Web-to-Print услуги
Създаване на PDF портфолио за графичен дизайн
Решения за CD&DVD продукти

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Печат на черно 2
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2022, 10:50 
Старо куче - медалист
Аватар

Значи, идвам тук и виждам, че и последният ми въпрос пак за това черно... пустото
Сега имам питане за превю на черно в различните софтуери. Най-вече за тава обезпокоителна промяна на черното когато включиш овъпринт превю във индизайна /или имаш обект с прозрачност/ Черното става много по-светло и измито. Четох из нета - така се предава по-близо до принт резултата, понеже индизайна няма грейскейл, а само rgb и cmyk. Но разликата е голяма. Като експортна пдф черното е по-близо до измития резултат. Но от опит знам, че принта пък е по-тъмен от превюто на екрана. Едно време имах вяра на това, което виждам във фотошопа, но то е във по-тъмния вариант /излиза, че и той ме "лъже". Оплетох се като пате в кълчища. Мониторът ейцо. Сравнително калибриран /или поне беше, преди да го ресетна щото съм шматка/. Но проблемът си беше и преди ресетването.
Та, въпросът ми е, на кое да имам повече доверие като превю? Или да направя цветна проба и да започна да местя, докато се приближа до нея?

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа