ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Адком предлага оборудване за довършителни операции при дигитален печат на плат

Адком предлага оборудване за довършителни операции при дигитален печат на плат

Сряда, 14 Декември 2011 ( прочетена 1777 пъти)


Един от най-новите партньори на Адком е холандския производител на оборудване за довършителни операции при дигитален печат на плат - SETeMa.

Името идва от Scientifically Engineered Textile Machines и това не е случайно. Основателите имат зад гърба си дълги години в проектирането и производството на машини за традиционен текстилен печат и довършителни процеси. Фирмата е създадена през 2002 година с централен офис и производствена база в Холандия с основна цел проектиране и производство на текстилни машини, базирани на научните знания и опит за прилежащите процеси. Благодарение на това техните машини са просто по-ефективни и по-добри.

SETeMa развива своята продукция на базата на два основни принципа:
  • Модулност - Благодарение на модулния дизайн на своите машини, SETeMa е в състояние да предоставят широка гама от решения за покритие, фиксиране, пране и финализиране в една производствена линия. Всяка една от тези линии може да бъде обновена/разширена по-късно. Това дава възможност за потребителски решения, с минимални инвестиции и адаптиране към бъдещите нужди.
  • Енергоефективност - Всички SETeMa продукти са предназначени да използват най-малко енергия и да предоставят висока ефективност, чрез рециклиране на пара и вода, топлообменник в отпадъчните потоци и разбира се добра изолация.
 
Сред основните продукти са:

Фулард Porta-Pad
Porta-Pad е устройство на модулен принцип от ролка към ролка, специално разработено за предварително прилагане на химикали, напр. предварително третиране за мастилено-струен печат или материали за защита на плата. В Porta-Pad може да се прилагат към текстила различни течности с нисък вискозитет преди или след печата.

Текстилът се потапя в съдържащия импрегнираща течност Porta-Pad. С помощта на вакуум разделител излишната течност се отстранява като по този начин се осигурява равномерно и постоянно нанасяне върху плата. Поради естеството на системата, равномерността по цялата ширината е отлична, а вакуумът се регулира за да може да се поемат различни материи.

(На снимката Porta-PAD е показан с перален модул)

Демпфер E-SteaM
Фирмата има разработени няколко модела демпфери за непрекъсната фиксация с подаване на плат от ролка към ролка и разполага с вграден парогенератор и капацитети от 18 метра плат. 

Машините са подходящи за фиксиране на всички известни текстилни багрила и може да бъдат използвани за непрекъснато пропарване на малки и средни обеми продукция.
Позволяват настройки на температури между 100 ° C и 180 ° C с времена за престой на плата от 2 до 30 минути. 

(SETeMa предлага няколко различни модела демпфери. Освен E-SteaМ има B-SteaM и PortaFix.)

Те са приложими за фиксиране с наситена пара в температурния диапазон от 100 ° C до 110 ° C и за високо-температурно фиксиране на дисперсни багрила в температурния диапазон от 165 ° C до 180 ° C. Възможно е също така приложение за фиксация на пигменти с горещ въздух (печене).

Демпфера се управлява от PLC контролер, който позволява демпфера да се стартира в предварително определен час. По време на спиране на производството, устройството се включва в режим на готовност, като по този начин автоматично се намалява консумираната енергия. Устройството също може да бъде програмирано да се остави да работи без надзор и да се изключи след приключване на производството.

Пералня Porta-Wash
Porta-Wash е модул за пране с висока производителност, подходящ за отстраняване на покрития и нефиксирани багрила на дигитално отпечатани текстилни субстрати чрез подаване на плата от ролка към ролка и е специално разработен за пазара на цифровия печат.

Системата от вани на Porta-Wash използва прясна и рециклирана мека вода и всяка секция е оборудвана с вакуум разделител, дюзи за впръскване на прясна вода и дюзи, които впръскват рециклирана вода под налягане от циркулационни помпи и филтри, за увеличаване на перилния ефект. Преди излизането от Porta-Wash плата се пръска с чиста мека вода.

В първия модул за пране температурата се регулира между студена вода и 50° C, а в другите модули между студена чешмяна вода до 70 ° C. Необходимата температура на пране се постига чрез електрически нагревателни елементи в комбинация с допълване с гореща вода. Пълненето с гореща вода не е включено в комплекта и трябва да бъде инсталирано от клиента. 

Всяка система на Porta-Wash може по желание да бъдат оборудвана с вал за разстилане на плата, точно преди вакуумния разделител. За да се компенсира удължаване / свиване на текстила се използва система от пръти за контролно изпъване между няколко единици.


Барабанна сушилня Drum-Dryer
Барабанната сушилня DD4 е на модулен принцип от ролка към ролка и е предназначена специално за комбинация с Porta-Wash и Porta-Pad. Тя е оборудвана с електрически нагреваеми барабани от алуминий, което гарантира равномерна температура по цялата ширина на барабана, благодарение на ефективния трансфер на топлина.


Температурите на сушенето са регулируеми между 50° C и 220° C.С цел да се избегне ефект на гладене върху плата, изсушаването в барабанната сушилня се извършва едностранно. Сушилната камера е оборудвана с вентилатор за премахване на пари и поддържане на работната среда чиста и суха.

Серия фиксиращи устройства I-Fix
I-Fix е напълно автономно устройство за топлинно фиксиране, което може да бъде съчетано в линия с всеки дигитален принтер, без да е необходима механична или електрическа връзка. То е разработено за фиксиране на директни дисперсни и сублимационни мастила като текстилният печат и фиксирането чрез топлина, автоматично се синхронизират в единен процес.

I-Fix е снабден с електрически нагреваем, алуминиев барабан, което гарантира равномерна температура в цялата ширина на барабана и бърз трансфер на топлина към текстила. Поради начина на фиксиране - с топлина без натиск структурата на плата се запазва и в същото време, работния процес на I-Fix спестява разходи за хартия. С позиционирането на I-Fix зад принтера, няма влияние върху процеса на печат чрез генериране на топлина и изпаряване на разтворители.

Фиксиращата камера е оборудвана с вградена система за отвеждане на отработените газове и премахване на опасни съставки, които се изпаряват лесно при високите температури на фиксиране на мастилото и по този начин се поддържат чисти работната среда и принтера.
С температури между 50 и 220° C и време за престой от 10 секунди до няколко минути I-Fix е подходящ за широк спектър от приложения за сушене и фиксиране. I-Fix Серията се предлага в 1,85, 2,50 и 3,40 м ширина и се доставя в комплект с вграден контролен модул 

Необходимите връзки за различните устройства са захранване,  подаване на вода, източване на отпадните течности, отвеждане на отработените газове и вакуум. Устройствата са изработени от неръждаема стомана (304 EN 316) и са обозначени с CE маркировка.

Източник: Адком

print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама