ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Безоблачно споделяне и синхронизиране на файлове с BitTorrent Sync

Безоблачно споделяне и синхронизиране на файлове с BitTorrent Sync

Петък, 10 Май 2013 ( прочетена 2429 пъти)


Едно ново улеснение за синхронизация на големи по обем файлове с каквито се работи обикновено при печатниците и рекламните агенции.

Новият офтуер за синхронизиране на файлове на BitTorrent няма ограничения в размера и не е облачна услуга. Освен това е безплатен.

Софтуерът синхронизира избрани от вас файлове на различни компютри на базата на peer-to-peer технология за споделяне, каквато използват торент тракетрите. Безплатното приложение BitTorrent Sync за момента е в алфа версия , но вече е достъпно за сваляне и употреба и работи напълно приемливо.

BitTorrent Sync

BitTorrent, Inc обявиха на блога си, че програмата за синхронизиране вече е достъпна за публично сваляне и употреба. Според компанията, тя предлага „неограничено, сигурно синхронизиране на файлове“. Това я прави подходяща за създаване и обновяване резервни копия на отдалечени машини. Също така може да се използва за споделяне на голям брой файлове между потребители и машини. Сред по-интересните възможности са опциите за еднократно синхронизиране и защитено с ключ споделяне на файлове.

Файловите трансфери са криптиране, личната информация при никакви обстоятелства не се съхранява на външни сървъри или в „облака“. Друго предимство е свързано със скоростта на работа – според BitTorrent Sync е базиран на P2P и благодарение на това можете да синхронизирате с максималната скорост на мрежата си. „BitTorrent Sync е специално проектиран за работа с големи файлове, затова можете да синхронизирате големи файлове с високо качество без да ги компресирате“.

BitTorrent Sync има версии за Windows, Macs, Linux, очаква се по-късно да се появи и поддръжка за мобилни устройства. Настройването на клиента е лесно, то не изисква създаване на акаунт, а използва 21-битов ключ, за да се извърши синхронизация на компютрите. Моят опит показа, че клиентът работи добре, синхронизацията на файловете между двата ми компютъра през безжична мрежа стана много по-бързо от скоростта, постигната с Dropbox.

Можете да свалите и изпробвате приложението оттук.

Източник: bittorrent.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на широкоформатна дигитална маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машини за довършителни проце...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама