ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Безплатен плъгин за векторни карти в Illustrator CC

Безплатен плъгин за векторни карти в Illustrator CC

Петък, 15 Март 2019 ( прочетена 1058 пъти)


ArcGIS Maps за Creative Cloud позволява да добавяте с лекота векторни карти в работната среда на приложението. Работи и с Photoshop, но в този случай картите се растеризират.

Можете да намерите и инсталирате този плъгин тук. Линкът ще ви отведе в Adobe Exchange и можете да го инсталирате безплатно, след като се впишете със своето Adobe ID. Друг начин да го намерите е да отидете на Window > Find Extensions on Exchange в Illustrator и да търсите с ключова дума “maps”. След инсталацията той ще се появи автоматично в двете приложение.

 

плъгин за векторни картиСлед като го инсталирате, плъгинът се озовава в Window > Extensions. Работата с него е лесна и приятна, а възможностите са много. След като стартирате приложението, трябва да създадете акаунт. Аз използвах опцията за влизане с Google акаунт, всичко стана лесно и бързо. Следващата стъпка е да откриете мястото, на което искате да създадете карта, в случая завод „Електроника“. Търсенето работи и на кирилица.

 

плъгин за векторни картиСледващата стъпка е да нарисувате правоъгълник около зона, за която искате карта. Използвайте бутона Preview, за да компилирате картата. В панела Compilation. Това е мястото, на което определяте какво да бъде включено в картата. Картата по подразбиране е типографска и не е векторна. За да стигнете до истинското нещо, трябва да натиснете малкия … бутон вляво и да изберете Vector Street Map. На този етап можете да добавите още места към картата си.

 

плъгин за векторни карти

 


След това, можете да цъкнете бутона Download/Sync, за да свалите векторната информация. Процесът отнема известно време на ArcGIS.

Тук стигаме до наистина добрата част. Тя е, че в панела Layers се появяват десетки елементи на картата, които можете да използвате. Всеки е в собствен слой, така че можете да ги изключвате и включвате с лекота. Можете да сменяте цветове, шрифтове и каквото още си пожелаете.

 

плъгин за векторни картиИзточник: adobeexchange.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама