ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Безплатен плъгин за векторни карти в Illustrator CC

Безплатен плъгин за векторни карти в Illustrator CC

Петък, 15 Март 2019 ( прочетена 938 пъти)


ArcGIS Maps за Creative Cloud позволява да добавяте с лекота векторни карти в работната среда на приложението. Работи и с Photoshop, но в този случай картите се растеризират.

Можете да намерите и инсталирате този плъгин тук. Линкът ще ви отведе в Adobe Exchange и можете да го инсталирате безплатно, след като се впишете със своето Adobe ID. Друг начин да го намерите е да отидете на Window > Find Extensions on Exchange в Illustrator и да търсите с ключова дума “maps”. След инсталацията той ще се появи автоматично в двете приложение.

 

плъгин за векторни картиСлед като го инсталирате, плъгинът се озовава в Window > Extensions. Работата с него е лесна и приятна, а възможностите са много. След като стартирате приложението, трябва да създадете акаунт. Аз използвах опцията за влизане с Google акаунт, всичко стана лесно и бързо. Следващата стъпка е да откриете мястото, на което искате да създадете карта, в случая завод „Електроника“. Търсенето работи и на кирилица.

 

плъгин за векторни картиСледващата стъпка е да нарисувате правоъгълник около зона, за която искате карта. Използвайте бутона Preview, за да компилирате картата. В панела Compilation. Това е мястото, на което определяте какво да бъде включено в картата. Картата по подразбиране е типографска и не е векторна. За да стигнете до истинското нещо, трябва да натиснете малкия … бутон вляво и да изберете Vector Street Map. На този етап можете да добавите още места към картата си.

 

плъгин за векторни карти

 


След това, можете да цъкнете бутона Download/Sync, за да свалите векторната информация. Процесът отнема известно време на ArcGIS.

Тук стигаме до наистина добрата част. Тя е, че в панела Layers се появяват десетки елементи на картата, които можете да използвате. Всеки е в собствен слой, така че можете да ги изключвате и включвате с лекота. Можете да сменяте цветове, шрифтове и каквото още си пожелаете.

 

плъгин за векторни картиИзточник: adobeexchange.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина, прав нож
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама