ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Белгийска пивоварна замени своите етикети с директен печат върху бутилка

Белгийска пивоварна замени своите етикети с директен печат върху бутилка

Петък, 21 Август 2015 ( прочетена 2094 пъти)


Белгийската пивоварна „The Martens Brouwerij” стана първата, използваща мастиленоструйна технология за печат директно върху PET бутилки и по този начин замени използваните до момента етикети. Кампанията е в сътрудничество със звездите от белгийския сериал FC Kampionen.

директен печат върху бутилка

 

Използваната технология позволява на производителите на напитки да променят дизайна върху бутилките в рамките на часове, а не както беше досега – за седмици. В основата на технологията са пиезо печатащите глави Xaar GS6, показани за първи път преди две години. Технологията може да се използва за печат върху пластмасови или стъклени бутилки, както и върху метални кенчета. Предимството и се изразява в това, че по време на печат бутилките са в изправено положение.

Системата е разработена в сътрудничество между две фирми, така че да позволи едновременно пълненето на бутилките и тяхното отпечатване. Капацитетът е 12 000 бутилки в час, но може да достигне и до 10 бутилки в секунда. В допълнение е създадено мобилно приложение, чрез което при сканиране на образа на героите от етикета, следва интеракция с него.

Очаква се директният печат върху опаковки с нестандартна форма да става все по-често срещан, като в следващите месеци ще стартира и продажбата на фармацевтичен продукт, произвоеден по подобен начин. Голямото предимство на технологията е, че премахва необходимостта от изработка на по-голям брой етикети, които най-често достигат до 25% от тиража и вкрайна сметка се изхвърлят. Освен това се избягва необходимостта от разделяне на опаковката от етикета при последващо рециклиране. Допълнително предимство е съкратеният срок за изработка, който в други случаи може да достигне до 12 седмици от проекта до пускането за печат.

Източник: www.printbusiness.co.uk
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт за обслужване на клиенти
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож (на смени)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама