ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Белгийска пивоварна замени своите етикети с директен печат върху бутилка

Белгийска пивоварна замени своите етикети с директен печат върху бутилка

Петък, 21 Август 2015 ( прочетена 2595 пъти)


Белгийската пивоварна „The Martens Brouwerij” стана първата, използваща мастиленоструйна технология за печат директно върху PET бутилки и по този начин замени използваните до момента етикети. Кампанията е в сътрудничество със звездите от белгийския сериал FC Kampionen.

директен печат върху бутилка

 

Използваната технология позволява на производителите на напитки да променят дизайна върху бутилките в рамките на часове, а не както беше досега – за седмици. В основата на технологията са пиезо печатащите глави Xaar GS6, показани за първи път преди две години. Технологията може да се използва за печат върху пластмасови или стъклени бутилки, както и върху метални кенчета. Предимството и се изразява в това, че по време на печат бутилките са в изправено положение.

Системата е разработена в сътрудничество между две фирми, така че да позволи едновременно пълненето на бутилките и тяхното отпечатване. Капацитетът е 12 000 бутилки в час, но може да достигне и до 10 бутилки в секунда. В допълнение е създадено мобилно приложение, чрез което при сканиране на образа на героите от етикета, следва интеракция с него.

Очаква се директният печат върху опаковки с нестандартна форма да става все по-често срещан, като в следващите месеци ще стартира и продажбата на фармацевтичен продукт, произвоеден по подобен начин. Голямото предимство на технологията е, че премахва необходимостта от изработка на по-голям брой етикети, които най-често достигат до 25% от тиража и вкрайна сметка се изхвърлят. Освен това се избягва необходимостта от разделяне на опаковката от етикета при последващо рециклиране. Допълнително предимство е съкратеният срок за изработка, който в други случаи може да достигне до 12 седмици от проекта до пускането за печат.

Източник: www.printbusiness.co.uk
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама