ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Британски инвеститор купи цялото подразделение за листови машини на manroland

Британски инвеститор купи цялото подразделение за листови машини на manroland

Петък, 3 Февруари 2012 ( прочетена 1947 пъти)


Langley Holdings е компания, базирана в Ретфорд, Нотингамшир с годишен оборот от €500 милиона. Тя сключи сделка за купуване на фабриката в Офенбах, както и на повече от 40 търговски представителства в различни страни.


manroland

„Предвиждаме много добри икономически перспективи за листовите машини на manroland след скорошното преструктуриране”, каза председателят и изпълнителен директор на Langley Tony Langley. „Това е бизнес от световна класа с отлична репутация. Продуктите и възможностите за развитие и разработка са отлични. Всичко, което можете да очаквате от най-добрата германска инженерна мисъл.”

Фамилната компания Langley е основана през 1975. Тя се състои от две подразделения, базирани основно в Великобритания, Германия, Франция и САЩ. Тя има около 2 300 служители. Според последните данни продажбите й са на стойност 494,7 милиона евро, а печалбата преди облагане с данъци е 76,3 милиона.

„Tony Langley, едноличният притежател на акциите на Langley Group, е известен като стратегически инвеститор Убедени сме, че той е открил дългосрочна перспектива за листовия бизнес на manroland,” каза администраторът Werner Schneider. Продажбата, чиято стойност не е уточнена, очаква одобрение от германската комисия по картелите през следващите седмици. Според Schneider сделката ще запази 824 работни места в Офенбах, останалите 947 служители ще бъдат съкратени.

Междувременно, продажбата на завода в Аугсбург на Possehl, която беше потвърдена вчера, ще гарантира запазването на 1 510 работни места, 741 ще бъдат съкратени. Във фабриката в Плауен, която все още се управлява от администратора, са били уволнени 348 служители, на работа остават 320. Schneider каза, че този последен завод също може да бъде продаден на Possehl, но че това е само една от възможностите. Изпълнителният директор на Possehl Uwe Lüders каза: „Все още не сме го обмислили, но скоро ще го направим”.
Werner Schneider потвърди, че името manroland ще се използва и от двете части на разделената компания. Заводът за ролни машини в Аугсбург, купен от Possehl, ще се нарича Manroland Web Systems. Листовото производство, което е собственост на Langley ще използва названието Manroland Sheetfed.

Източник: manroland.com, printweek.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Oператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама