ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Бъдете креативни със 153 нови архитектурни фолиа

Бъдете креативни със 153 нови архитектурни фолиа

Петък, 28 Октомври 2016 ( прочетена 1384 пъти)


Архитектурните фолиа за довършване 3M™ DI-NOC™ предлагат изгодни и креативни решения за декорация, ремонт и обновяване на повърхности.

Дизайнерите и архитектите винаги трябва да работят с бюджет и понякога е трудно да открият решения за реализация на креативни идеи като използват традиционни материали. Тук могат да помогнат решенията на 3M.

 


Креативното мислене не познава застоя. 3M осъзнава това и наскоро представи 153 нови мотива, с които разшири вече широката гама от над 800 фолиа за архитектурни приложения DI-NOC. Основните иновации включват новите  мотиви „Effect“. При тях цвета се променя в зависимост от ъгъла на наблюдение и светлинните условия. „Advanced Metallic“ мотивите осигуряват повърхност, която изглежда като тапет и включва малки метални пластинки, които създават бляскащ, отразяващ ефект, който варира с промяна на ъгъла на източника на светлина.

Новите мотиви са създадени от 3M след изследване на тенденциите, проведено на международни и локални събития за дизайн по целия свят. „С отлична обратна връзка от клиентите ни, разработихме серия табла с имена като „индустриално бяло“ и „спокойно богатство“,“ обясни Christian Stoehr, мениджър на продуктовата гама на 3M за Западна Европа. „След това използвахме таблата за вдъхновение, за да създадем набор уникални и вълнуващи мотиви към гамата си архитектурни фолиа DI-NOC.”

Новопредставените мотиви допълват съществуващите продуктови семейства. Сред новите предложения има текстури на дърво, метал, текстил, хоросан и керамика, камък, кожа и едноцветни. Това прави гамата архитектурни довършителни опции още по-пълна и подходяща за изискванията на почти всеки дизайн.

Иновативни нови мотиви

Ефектни:Мотиви с 3D ефект, които променят цвета си в зависимост от ъгъла на наблюдение и осветеността. Крайният ефект наистина пленява въображението на зрителите и е идеална за модерни пространства.

Дърво с метален ефект:Материали с метално покритие, нанесено върху дървесна текстура, които често се използват в луксозните магазини в Европа. Красивият гланцов ефект на дървесната текстура на DI-NOC създава уникално усещане към помещението и се съчетава добре с други материали.
 
Бразилски орех:Бразилският орех е южноамерикански вид. DI-NOC материала има матова, зърниста повърхност, която осигурява усещане за суров материал. Използва се в Европа за покритие на елементи в луксозни магазини и за мебели.

Мотиви на хоросан:

Естествената текстура на хоросана и неравната му повърхност са изключително популярни сред дизайнерите и често се използват в бизнес сградите. Материалът DI-NOC възпроизвежда неравната повърхност и е идеален за естествени, непретенциозни пространства.

Yaki-Sugi:Yagi-Sugi е материал, който традиционно се използва в Япония за външни стени на сгради, като обикновено повърхността на дървото е предварително обгорена, за да му придаде известна огнеупорност. DI-NOC ефектът има цвета и повърхността на обгореното дърво, което създава традиционно японско усещане.

Ефектни метали:Advanced Metallic са материали, в които са вградени малки метални частици, които създават блестящ дъгоцветен, отразяващ ефект, който се променя в зависимост от това къде и под какъв ъгъл светлината попада върху повърхността. Това добавя усещане за лукс за офиси и корпоративни сгради.

Изящно дърво:

Наслагването на структурата на дървото и съчетаването им в блокове е нова и все по-популярна тенденция в дизайна. Произволния характер на блоковете създава интересни стени с прекрасно чувство за ритъм.

Камък:Деликатната текстура на мрамора и фосилизиралото усещане за „вкаменено дърво“ придават на всяко помещение топло и познато усещане за лукс.

Haku:Този дизайн съчетава 11.2 cm квадрати от фолиа с цвят на злато, платина и мед. Те допълват отлично дизайни както в европейски, така и в японски стил, Haku мотивите са отражателни и създават усещане за пространство.

Абстрактни:Японската хартия „Washi“ е важна част от живота в Япония от много години насам. Тя, обаче, е материал, с който е трудно да се работи в съвременното строителство, защото лесно се замърсява и уврежда.  DI-NOC материалът съхранява деликатното усещане за топлина и цвета на хартията, но е много по-устойчив.

Nuno:Това е абстрактен мотив, базиран на изображение на ленен плат. Той създава добре познато усещане на свежест и хладина и се асоциира с удобен и богат начин на живот.

Пресъздайте ефекта на естествените материали за частица от цената на традиционните облицовки

 „Архитектурните решения DI-NOC са известни в света на дизайна и архитектурата с възможността си да пресъздават естествени материали реалистично и за частица от цената на традиционните материали,” продължава Stoehr. „С над 800 индивидуални довършителни опции, гамата предлага на архитектите и дизайнерите огромна свобода, когато работят върху нови сгради и обновяване на съществуващи,” допълва той. „Това помага за спестяване на разходи както за труд, така и за материали и също така драматично съкращава времето, в което бизнесът ви е затворен заради обновяване. “

Лесни за работа, прекрасен краен резултат и ефект

 Устойчиви на износване и издръжливи на дъжд и замърсяване, архитектурните фолиа на 3M DI-NOC, са лесни за работа. Всеки материал използва технологията 3M™ Comply™, система от малки канали за отстраняване на въздуха, вградени в лепилния слой на филма, които позволяват въздухът, останал между фолиото и материала, на който се лепи, да излезе, което прави нанасянето бързо и лесно.  

Архитектурните фолиа 3M DI-NOC са използвани успешно за стени и тавани, мебели и различни елементи – с плоска повърхност или извити, в интериора и екстериора. Фолиата могат да се прилагат директно върху съществуващи материали в различни области като търговски обекти, банки, хотели и развлекателни центрове, молове, офиси, морски и железопътен транспорт и много други.

 

Източник:

Вижте профила на 3М България в каталога polygraphy.info
 print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист рекламни материали
гр. Пловдив
фирма КТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЕАД

Книговезец в дигитална печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машини за довършителни проце...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама