ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Бъдещи приложения за опаковки с отпечатана OLED технология

Бъдещи приложения за опаковки с отпечатана OLED технология

Понеделник, 27 Юли 2015 ( прочетена 1521 пъти)


Органичните светодиоди (OLED) видяха приложения в телевизионните панели, мобилните устройства и свързаните визуални медии. Сега VTT Ltd. иска да разшири тези пазари, които да включват и опаковките, с помощта на тяхната намаляваща разходите рола-към-рола печатна технология.

отпечатана OLED технология

 

Markus Tuomikoski, старши научен сътрудник в VTT Ltd. Финландия, отговаря на някои въпроси на Packaging Digest’s за технологията на компанията за създаване на светодиоди, отпечатани с органични материали върху фолио и потенциалната приложимост на тези светодиоди при опаковките.

Packaging Digest’s: Обобщете вашите изследвания при гъвкавите, евтини OLED приложения.
Tuomikoski: VTT разработва технология за изцяло рола-към-рола печатаеми светодиоди (OLED). Това дава възможност за нови форми на многоцветни дисплеи и приложения за визуална комуникация за разходно-чувствителни продукти с голям обем. Гъвкавата и емисионно отпечатана OLED технология на VTT позволява бързо производство на оформени по поръчка и размер дисплеи и елементи за визуална комуникация при ниски оперативни и капиталови разходи за оборудване.

Packaging Digest’s: Как работи?
Tuomikoski: OLED технологията се базира на електролуминесценция, както това се случва в органичните полупроводници. В OLED, органичен, излъчващ светлина полупроводник е поставен между два електрода, поне един от които е прозрачен, пропускайки светлината, създадена в структурата. Когато се провежда през компонента, електрическият ток произвежда светлина.

Packaging Digest’s: Кое прави този подход уникален?
Tuomikoski: Уникалният подход на VTT към производството на OLED насърчава свободата на дизайна. Печатът като метод за производство позволява изработка на светлинни модели с различна форма и размери по поръчка, например те могат да бъдат използвани за осветяване на пиктограми, цифри и други символи. Патентованият производствен процес на VTT използва конвенционални методи за печат, за да нанесе няколко слоя материал, включително излъчващ светлина полимер върху гъвкава пластмаса или стъклен материал.

Packaging Digest’s: Какви приложения, свързани с опаковките са възможни?
Tuomikoski: Потенциалните краткосрочни и средносрочни възможности за приложения включват интерактивна опаковки и POS продукти, смарт карти и интелигентни етикети, потребителска електроника и продукти за интериорен дизайн. Дългосрочната визия за приложение на OLED технологията е да се даде възможност за рентабилна реализация на емисионни, гъвкави и широкообхватни дисплеи и елементи за визуална комуникация и архитектурно осветление. Например, промоция на дадена марка чрез представяне на грабваща очите мигаща светлина, генерирана от OLED филма, който е интегриран в етикета на продукта или в POS дисплея. Популяризирането на марката по всякакъв начин доказано увеличава продажбите. Техниката, използвана за отпечатване на графики може да се използва и за органичните светодиоди. Предвиждам нарастващ интерес от страна на опаковките, след като технологията се разработи.

Packaging Digest’s: Какво можете да кажете за разходите за тези видове приложения?
Tuomikoski: Очакваната цена на отпечатан OLED филм е 300 евро на квадратен метър, което е далеч по-ниско от OLED прототипите на стъклена основа на пазара.

Packaging Digest’s: Какво предстои?
Tuomikoski: Сега, OLED технологията се използва широко в мобилните телефони и телевизорите. През 2016 година, ще можете да видите повече инсталации с OLED осветление, например, в музеите, търговските центрове, ресторантите. Промоцията на марките с използването на OLED филм ще се случи в близко бъдеще.

Повече за технологията вижте тук: www.vttresearch.com

Източник: www.packagingdigest.com
Текста написа: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на офсетова машина формат 50х70
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на четвъртинка формат офсетова м...
гр. София
фирма ДотБрейн

ПЕЧАТАР МАЛЪК ФОРМАТ
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама