ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Висока степен на рециклиране при печат с цветните дигитални системи на Xerox

Висока степен на рециклиране при печат с цветните дигитални системи на Xerox

Вторник, 14 Юни 2011 ( прочетена 1131 пъти)


Европейската асоциация INGEDE сертифицира Xerox iGen4®, 700 Digital Color Press и Color 800/1000 за високи показатели за обезмастиляване.

Xerox получи висока оценка за степента на обезмастиляване на отпечатана продукция на цветни дигитални системи Xerox от International Association of the Deinking Industry (INGEDE). Оценени са Xerox iGen4™, 700 Digital Color Press и Color 800/1000.

INGEDE, световно призната асоциация на водещи европейски производители и фабрики за хартия, провежда широкоразпространен и стандартизиран тест, с който се идентифицират видовете печатна продукции, които са с най-добра характеристика за рециклиране, след премахване на мастилото.

Оценката „добра способност за обезмастиляване” означава, че печатните системи са отбелязали високи резултати, над 90 от общо 100 точки, в петте основни категории, които се оценяват – блясък, цвят, чистота, премахване на мастилото и филтриране на потъмняването.

Терминът „обезмастиляване” се отнася до премахването на мастила, трансферирани с ултравиолетови и електронни лъчи – важна стъпка в процеса на рециклиране на хартията. При производството на хартия за графичната индустрия, трудно отстраняващите се мастила затрудняват процеса на рециклиране, като намаляват белотата на суровината или оставят мастилени петна по вече рециклирания продукт.

Дигитални системи, които осигуряват печатна продукция с висока степен за обезмастиляване, могат да предложат по-разнообразно и добро представяне при печат. Xerox и Fuji Xerox допринасят за устойчивото развитие на бизнеса на своите клиенти чрез надеждни през целия цикъл на използването им продукти.

За INGEDE
INGEDE е световно призната асоциация на  водещи европейски производители, сред които 40 фабрики за хартия и техните изследователски отдели по света. Тя се цели да подобри възможностите за рециклиране на хартиените продукти и работи за развиването на добър и рентабилен процес на обезмастиляване.

Източник: xerox.bg

print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт за обслужване на клиенти
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама