ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Вторият доклад Drupa Global Trends е готов

Вторият доклад Drupa Global Trends е готов

Вторник, 24 Март 2015 ( прочетена 1471 пъти)


Първоначалните резултати от втория „drupa Global Trends“ доклад показват стабилно излизане от рецесията, някои изненадващи прозрения и положителна обратна връзка. Прочетете повече в този текст.

 

Целта на доклада е да очертае икономическите и оперативни тенденции в печатния сектор и ще бъде достъпен от края на март. В него е проследено развитието и е включена ключова информация от графичния сектор в целия свят – финансови условия, бизнес климат, планове за инвестиции и използвани технологии.

На въпроса: „Какви са според вас перспективите за следващите 12 месеца?“ 48% от доставчиците на печатни услуги са отговорили, че очакват подобрение на компаниите си, а едва 7% очакват спад. Резултатите сред доставчиците в световен мащаб също са позитивни - 51% предвиждат подобрение, а само 8% - спад.

Резултатите на индивидуалните показатели, измервани от проучването, са много по-разнообразни:

1. Продажбите на доставчиците на печатни услуги продължават да нарастват, но с по-бавни темпове. 39% отчитат ръст, а при 22% има спад. Положителният баланс от 17% е значително по-слаб от позитивния резултата от 27% от първото проучване.

2. Маржовете за печатниците продължават да намаляват. Почти половината (43%) от участниците в проучването докладват за намаляващи маржове, едва 16% отбелязват ръст. Положителни изключения са пазарите на Северна Америка и Близкия изток, където съответно 29% и 28% докладват за увеличени маржове.

3. Дигиталният печат бележи ръст, но все още е малък процент от оборота за повечето печатници. Въпреки, че делът на цифровия печат в цялостния технологичен микс на печата продължава да нараства, по-голямата част от оборота продължава да е заслуга на традиционния печат. Само 10% от анкетираните компании генерират над 25% от продажбите си за 2014 от дигитален печат. (За 2013: 8%).

4. Печатниците не се насочват към услуги извън печатния сектор. Това често е препоръчвано като нова бизнес идея – но рядко се реализира на практика. Само 27% от участниците в проучването получават над 10% от продажбите си извън печатни сектор.
В края на март 2015, резюме на доклада ще е достъпно за безплатно сваляне на седем езика на drupa.com. Пълната версия на английски ще може да бъде свалена от същото място срещу 249 евро.

Източник: пресинформация на Drupa
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на широкоформатна дигитална маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар офсетов печат на листов...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма Бранд Ню Айдиъс ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама