ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Второ издание на Форум Рекламна Фотография

Второ издание на Форум Рекламна Фотография

Четвъртък, 2 Октомври 2014 ( прочетена 1451 пъти)


По време на най-важното изложение за рекламни и печатни комуникации COPI'S 2014, с безценната подкрепа на Интер Експо Център, ще се проведе второто издание на Форум Рекламна Фотография.

Основните прояви са две - изложбата на рекламна фотография от български и световни фотографи и отворената дискусия "Форма и съдържание в рекламната фотография".

ИЗЛОЖБАТА
Форматът на фото-изложбата е леко доразвит, спрямо миналогодишното, първо издание. Ще бъде съставена от три отделни раздела:

  • Клуб РФ - в този раздел ще бъдат представени някои от най-добрите нови фотографии на автори, които са участвали в предишното издание на ФРФ
  • Акцент - в този раздел ще бъдат показани фотографии на автори, които за пръв път участват във Форума
  • Различният поглед


"Различният поглед" е кураторски проект на доц. Никола Лаутлиев, председател на „Пловдивско фотографско средище” –– съорганизатор на Форум Рекламната Фотография.

Избрани са четири имена, двама български автори реализиращи своята креативност в в Европа и двама фотографи от селекцията на „Фестивала на модния дизайн и фотографията” за 2014 г. в Хюер, Франция.

Замисълът е да се предложи на участниците в прегледа и специалистите един по- различен поглед към индивидуалните особености на стила и визуализациите на идеите.

Стефан Милев
Стефан Милев живее и работи в Франкфурт на Майн, Германия
Определя се като импресионист, експресионист и сюрреалист.
Той придава на своите творби изтънчена аура на загадъчност, която поставя работите му на границата между фотографията и живописта. Показва наситена с артистизъм фотографска индивидуалност във взаимовръзката между модела и характерна му техника на „живописване” със светлина.
Като резултат, пикторалистичният израз на фотографиите разкрива неповторимо и многократно усещане за Zeitgeist - Духът на времето.
Милев продължава традицията на представителите на художествената фотография от началото на 19-ти век, като Алвин Лангдън Кобърн и Джордж Сийли.

Мина Анхела Игнатова
Автор и фотограф в Париж с многообразна и богата творческа дейност, посоки, жанрове и стилове. Дълготрайните проекти - документ или репортаж са в основата на нейния авторски подход. 
„Боксьори”, „Гангстери от Манила”, „Чакащи артисти”, „Самотни градски пейзажи” заедно с „Мода” изразяват една изключителна наблюдателност и скрита чувствителност. Във времето тя реализира успешно и интересите си към текста, книгата и други форми за визуално общуване.
Магистър по История на изкуството в Сорбоната.

Бирте Пйонтек 
Ванкувър, Канада
С проекта „Мимезис” Бирте изследва темата за личността и човешкото търсене на идентичност.
Хората всекидневно създават, споделят и разглеждат милиони образи в неуморен опит да приведат материални доказателства за своето съществуване. 
Всеки поглед в огледалото или фотографският портрет предлага само кратък поглед към обекта, като образите са единствено реплика на оригинала. 
Ала какво е истинското собствено аз?
Чрез „Мимезис” тя създава измислен свят на изображение, който опосредства връзката ни с реалността. Тя присвоява, променя и тълкува наново оригиналните изображения, в опит да покани зрителя да погледне отвъд повърността.

Мари Риме
Родена през 1989 г. в Шарми, Швейцария. Работи в Лозана
Геометричност в наситени цветове, строга композиция – това е в основата на работите на Мари Риме. Тя представя седем фотографии, наречени „РИЗНИЦИ”. Това е серия, в която жени са облечени в костюми, изработени от предмети от ежедневието. Тези портрети са отправната точка за разсъждение върху взаимовръзката между сила, война и орнамент. С това представяне тези жени изгубват своята идентичност и стават „подръжка” за облеклото, което носят.

ДИСКУСИЯТА
Организаторите на Форум Рекламна Фотография ви канят да се присъедините към отворената дискусия „Форма и съдържание в рекламната фотография“. Водещи рекламни фотографи, дизайнери,  представители на рекламни агенции и клиенти ще могат да представят своята визия и идеи за това, как рекламната фотография да остане въздействаща, а не регистрираща, механично изобразяваща, буквална или просто прагматична .

Идеята за тази дискусия възникна, когато обсъждахме съпътстващата програма на изложбата на Форум Рекламна Фотография. Вместо семинари, лекции или презентации на техника – безспорно полезни неща, получихме предложение  да направим една дискусия, която да е интересна и смислена за всички, работещи в областта на рекламата и визуалните комуникации.

Не става дума за сдружаване, обединяване, създаване на клъстъри или браншови организации. Става дума за диалог, за обсъждане, дори за спор – всичко това в посока подобряване комуникацията между участниците в процеса, в посока „поглед през очите на другия“.

Едно е важното – целта е дискусията да бъде полезна за всички в бранша, да повдигне духа на участниците и на зрителите, да мотивира за по-добри постижения, по-висока ефективност в работата и взаимното уважение, породено от разбирането на другия. Защото силата на фотографията в рекламата е голяма тогава, когато не просто предава рекламното послание, а когато същевременно вълнува, провокира, замисля и създава отношение. Само тогава тя е истински ефективна и оправдава съществуването си.

Можете да се присъедините към отворената Фейсбук-група Форум Рекламна Фотография на адрес www.facebook.com/groups/ForumRF

Страницата на дискусията е www.facebook.com/events
Партньорите от Интер Експо Център са ни предоставили цялото централно фоайе на изложбения център на Цариградско шосе, от 8-ми до 10-ти октомври, през дните на най-голямото българско изложение за реклама и печат - COPI'S.

Дискусията ще се проведе на 8-ми октомври, сряда, от 15:05 часа, в семинарната зала.

Откриването на изложбата е предвидено за 17:00 часа, същия ден, последвано от коктейл, организиран от FACTOR.BG и Интер Експо Център по повод провеждането на изложението COPI'S и Форум Рекламна Фотография.

Ще се радваме да се включите в дискусията и да уважите откриването на изложбата - така ще осмислите нашите скромни усилия.
След това, с чаша в ръка, ще се радваме да чуем мнението ви как да направим събитието още по-добре, през следващата година.

С уважение:
Георги Чакъров и доц. Никола Лаутлиев
Организатори на Форум Рекламна Фотография
Форум Рекламна Фотография е личен проект на Георги Чакъров и доц. Никола Лаутлиев, създаден с една единствена цел - признание и респект към авторите, работещи в една от най-трудните области във фотографията.

Днес модерна е артистичната, некомерсиална фотография, която почти всеки може да снима, според своите разбирания, технически умения и естетика. И колкото по-некомерсиална е - толкова по-добре, та нали комерсиалното се отъждествява с пошлото, дори с кича, много по-изискано звучи да кажеш, че си Артист, който не се интересува от масовия вкус!

Ние се интересуваме от авторите, които са успели в трудното начинание да бъдат артистични в комерсиалното.
Да отговориш на естетическите виждания на клиенти и агенции, да се вместиш в невъзможни срокове и бюджети, да се налага да импровизираш на всяка крачка, но въпреки това да не направиш компромис с творческите си виждания и, в крайна сметка, да създадеш фотографско изображение, което да не отстъпва на най-добрите образци в световен мащаб - това е достойно за уважение!print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама