ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet В България вестниците ще изчезнат 2035 година

В България вестниците ще изчезнат 2035 година

Неделя, 14 Ноември 2010 ( прочетена 2632 пъти)


Кога ще изчезнат вестниците на други места по света? Вижте карта с прогнози по години, кога вестниците ще престанат да съществуват.Твърденията са на Рос Доусън, футурист, медия консултант, стратег и автор на многобройни книги за нови медии и интернет бизнес.

Според футуриста, първо ще изчезне вестникарската индустрия в САЩ - през 2017. Тя ще бъде последвана от тази във Великобритания, Канада и Норвегия. До 2021 г. - Финландия, а през 2022-ра година - Австралия. До средата на 2020 г. вестникът ще изчезне в редица европейски страни като Испания, Чехия, Полша, Швеция и Швейцария. Германската вестникарска индустрия ще се предаде чак през 2030-та, а японската - само година по-късно. Българските вестници ще изчезнат 2035 г., а руските 2036 г.
От балканските държави прави впечатление, че се очаква само в Гърция и Сърбия, вестникът да изчезне по-рано, отколкото в България.

Интересен факт е, че вестникарската индустрия в Африка и някои азиатски страни изостава в развитието си спрямо европейските и американските вестници. По тази причина се очаква те да живеят по-дълго, отколкото в останалата част от света: прогноза Доусън.

В някои страни, вестниците ще изчезнат първо в големите градове. Такива са Русия, Китай, Бразилия и Мексико.

Доусън подчертава, че прогнозата му не е свързана само с вестника, а става въпрос самата индустрия произвеждаща "новини на хартия", както и за вестниците в настоящия им вид. 

Футуристът определя факторите, влияещи на края на вестниците на два вида: на глобални и национални фактори. Схематично можете да ги разгледате тук: фактори.

Източник: prodtp.ru

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона "Поискай оферта".

print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт за обслужване на клиенти
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговски сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама