ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet В Мюнхен се проведе конференция за добавена реалност (Augmented Reality)

В Мюнхен се проведе конференция за добавена реалност (Augmented Reality)

Четвъртък, 13 Ноември 2014 ( прочетена 2097 пъти)


В края на месец Октомври в Мюнхен се проведе третата за тази година конференция за добавена реалност InsideAR 2014.

добавена реалност (Augmented Reality)

 

Освен в Германия, най-голямото международно събитие, организирано от Metaio, гостува също в Япония и Китай по-рано тази година. За следващата 2015-а година се планира да има събитие и в Сан Франциско. На събитията свои презентации изнасят лектори от целия свят, а също и представители на големи корпорации, които споделят своя опит в решаването на бизнес проблеми чрез използване на AR технологии.

 

добавена реалност (Augmented Reality)


В Мюнхен своя опит показаха 58 лектори от 28 страни, а изложбените площи бяха разположени върху 2550 квадратни метра. Основен момент от конференцията бе представянето на нова версия на платформата за добавена реалност Metaio. Решението, с което се разработват все повече приложения за AR и, на което се доверяват над 110 000 разработчици спечели всеощбото внимание с мотото си „Проследи всичко”. Новата шеста версия стъпва върху най-новите технологии за проследяване чрез разпознаване на обекти (включително човешки лица) и изображения. Освен това Metaio е първата платформа, поддържаща работа с 3D камери и сензори за дълбочина, чрез които могат да се визуализират изключително детайлни и реалистични обекти. Впечатление прави и тенденцията към навлизане във все повече нишови сектори, където добавената реалност решава конкретни проблеми.

 

добавена реалност (Augmented Reality)


Стана ясно, че компании като Intel, Volkswagen, Audi, Lego, DHL, SAP и Daimler залагат на технологията, за да задоволят не само своите изисквания за по-лесна техническа диагностика, но и тези на крайните клиенти. Пример за последното е прозрачната кола, която е само прототип, създаден от IEEE. При него се поставят камери отвън, а в колата са вградени екрани, които визуализират заснетите изображения. Видеото презентацията дава допълнителна информация за прототипа.Типичен пример за нововъведения при печата на опаковки е услугата виртуален асистент при пазаруване. Чрез нея крайният клиент, намиращ се в даден магазин може да сканира опаковката и благодарение на разпознаването на обекта да получи допълнителна информация за продукта.

Всички презентации могат да бъдат изгледани в официалния YouTube канал на събитието, като за удобство те са разделени на две части: Ден 1 и Ден 2.

А най-доброто от конференцията може да видите в това кратко видео:
Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.insidear2014.com
print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама